Πρόεδρος της Grant Thornton ο Νίκος Καραμούζης

Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 13:10

Η Grant Thornton στην Ελλάδα ανακοινώνει την ανάληψη καθηκόντων της θέσης του Προέδρου της εταιρείας από τον κ. Νίκο Καραμούζη, έναν εκ των πλέον έμπειρων και επιτυχημένων στελεχών του τραπεζικού κλάδου στη χώρα.

Ο Νίκος Καραμούζης έχει διατελέσει Πρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Επιπλέον, διατέλεσε Υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Πρόεδρος της ΕΤΕΒΑ, Διευθύνων Σύμβουλος της Geniki Bank και Σύμβουλος Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, Διευθυντής στη Διεύθυνση Συναλλάγματος στην Τράπεζα της Ελλάδος, Υποδιοικητής στην ΕΤΒΑ και Σύμβουλος στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα του Cleveland των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει διατελέσει επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των εταιρειών ΟΤΕ, Μυτιληναίος και CHIPITΑ, Πρόεδρος της Global Finance και Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και του ΣΕΤΕ. Ο κ. Καραμούζης είναι Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2013 κατείχε τη θέση του Καθηγητή στο Τμήμα Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής Διοικητικής. Έχει διδάξει στο παρελθόν στο Pennsylvania State University, στο Case Western Reserve University, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Deree College. Έχει εκτεταμένο ερευνητικό, συγγραφικό και επιστημονικό έργο, με δημοσιεύσεις σε τόμους, συλλογικές εκδόσεις και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει δώσει μεγάλο αριθμό διαλέξεων, ομιλιών και παρουσιάσεων σε συνέδρια και εκδηλώσεις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton στην Ελλάδα, κ. Βασίλης Καζάς, χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η έλευση του Νίκου Καραμούζη στην Grant Thornton είναι ένα γεγονός που μας τιμά ιδιαίτερα. Εξωστρεφής, με βαθιά γνώση του τραπεζικού κλάδου, της εγχώριας και διεθνούς οικονομίας και των αγορών, παραμένει ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της οικονομίας της χώρας. Νιώθουμε απεριόριστη χαρά για την παρουσία, στην οικογένεια της Grant Thornton, ενός σπουδαίου ανθρώπου και επαγγελματία. Η τριακονταετής πορεία του κ. Καραμούζη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, η σημαντική εμπειρία του και η γνώση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, η συμβολή του στην ανάπτυξη και το μετασχηματισμό του τραπεζικού κλάδου και η καθολική εκτίμηση που χαίρει από τον επιχειρηματικό κόσμο και τις αγορές, αναμένεται να προσδώσουν ιδιαίτερη αξία στην εταιρία μας και τον καλωσορίζουμε θερμά στο νέο του ξεκίνημα».

Από την πλευρά του, ο κ. Καραμούζης δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά εντάσσομαι στην οικογένεια της Grant Thornton και ενώνω τις δυνάμεις μου με το άξιο και ικανό στελεχιακό δυναμικό της εταιρείας. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Βασίλη Καζά για την τιμή που μου έκανε να συνεργαστώ μαζί του και με τους ανθρώπους της Grant Thornton σε μια περίοδο εξαιρετικά δημιουργική και δυναμική για την εταιρεία.

Σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών, προκλήσεων αλλά και ευκαιριών για τις επιχειρήσεις και την οικονομία, δεσμεύομαι να συνεργαστώ και να συμβάλλω από τη νέα μου θέση στην περαιτέρω ανάπτυξη της παρουσίας της εταιρείας, στην ενίσχυση των μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης με τις επιχειρήσεις και στην παροχή ολοκληρωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών, προσαρμοσμένων στις ανάγκες και τα προβλήματα των πελάτων. Με σκληρή δουλειά, στενή συνεργασία και ομαδικότητα, δημιουργικό, καινοτόμο και επιχειρηματικό πνεύμα, αποτελεσματικότητα, πιστή τήρηση αρχών και αξιών και ποιότητα υπηρεσιών, είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να προσθέτουμε καθημερινά αξία στην εταιρεία, στην επιχειρηματική κοινότητα και στην οικονομία».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok