Ανοικτά αύριο τα μαγαζιά στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων
Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019 11:56Ανοικτά μπορούν να είναι αύριο Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων.
Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων από τον Εμπορικό Σύλλογο είναι 11:00 - 18:00, ενώ ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος για τα μέλη του που είναι μεγάλα καταστήματα, αλυσίδες καταστημάτων και πολυκαταστήματα προτείνει ωράριο λειτουργίας 11πμ έως 8μμ. Υπενθυμίζεται ότι οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως 31 Αυγούστου.
Τα σημεία στα οποία θα πρέπει να εφιστούν την προσοχή τους οι καταναλωτές κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων, που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 31 Αυγούστου, επισήμανε ο Β΄ αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Νίκος Κογιουμτσής σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.
Προέτρεψε τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς προκειμένου να βρουν τις καλύτερες τιμές αλλά και τη συμφερότερη σχέση ποιότητας - τιμής, σημειώνοντας ότι οι εκπτώσεις στα καταστήματα φτάνουν έως και το 70%. Ο κ. Κογιουμτσής ανέφερε ακόμη ότι στα προϊόντα πρέπει να υπάρχει διπλή αναγραφόμενη τιμή -προ και μετά έκπτωσης- όπως και στο κατάστημα σήμανση για το ποσοστό της έκπτωσης (π.χ. έως 50%). Αν, δε, η έκπτωση αφορά συγκεκριμένα είδη, τότε η σχετική ταμπέλα θα πρέπει να είναι τοποθετημένη στο σημείο που βρίσκονται τα εν λόγω είδη.
Στάθηκε ακόμη στο θέμα του παρεμπορίου, τονίζοντας τόσο τις τεράστιες απώλειες για τα δημόσια Ταμεία (4-5 δισ. διαφυγόντες φόροι), αλλά και τη ζημία για την αγορά, όσο και τους κινδύνους για την υγεία που μπορεί να ενέχουν προϊόντα παράνομου εμπορίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Άρθρα
- Νορβηγία: Απαγόρευση πρόσβασης σε TikTok, Snapchat και Roblox σε άτομα κάτω των 16 ετών
- Σήφης Βαλυράκης: Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης άσκησε η Εισαγγελία Εφετών
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου
- Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στις 21 Οκτωβρίου
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Aviva launches 24/7 cyber safety helpline for Signature home insurance customers -
MSC Cruises: Ημέρα Καριέρας εν πλω για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών -
ΑΔΜΗΕ: Η Φολέγανδρος συνδέθηκε με το ηπειρωτικό ηλεκτρικό σύστημα -
ΟΛΠ: Ίδρυσε θυγατρική εταιρεία στα logistics -
ΥΠΑΑΤ - ΑΑΔΕ: Πληρωμές 32,34 εκατ. ευρώ για αγροτικές ενισχύσεις - Ξεκίνησαν οι καταβολές για τα Σχέδια Βελτίωσης -
ΤτΕ: Στα 2,5 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2026