Χρέη 150 εκατ. ευρώ για την Creta Farms
Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 21:03Χρέη ύψους 153 εκατ. ευρώ εμφανίζει η Creta Farms, σύμφωνα με την αίτηση που υπαγωγής στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα.
Το μεγαλύτερο μέρος των χρεών της αφορά σε δάνεια προς τις πιστώτριες τράπεζες, ενώ έως τις 31 Αυγούστου 2019 η Creta Farms είχε οφειλές ύψους 15 εκατ. ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, 47,55 εκατ. ευρώ από κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο, 12,45 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Tαμεία και 26,18 εκατ. ευρώ ήταν εμπορικές υποχρεώσεις.
Η αίτηση θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείου Ρεθύμνου στις 11 Δεκεμβρίου του 2019, ενώ όσον αφορά τη διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή, έληξε η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Στο στάδιο, πάντως, κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών το «παρών» φέρεται να είχαν δώσει ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος μέσω της εταιρείας Νίκας, ο βασικός μέτοχος της Γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, Θ. Δουζόγλου, ο Δ. Βιντζηλαίος της Impala, το fund HIG και ομάδα επενδυτών από τις ΗΠΑ. Με την υποβολή των δεσμευτικών προτάσεων θα ξεκινήσει η διαδικασία διαπραγματεύσεων μεταξύ των τραπεζών και των δύο προτιμητέων επενδυτών για τους όρους, τις εξασφαλίσεις, αλλά και το πλαίσιο της συμφωνίας.
Στο μεταξύ, η εταιρεία υπολειτουργεί, καθώς δεν έχει εξασφαλίσει ενδιάμεση χρηματοδότηση.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ποδαρικό: Η νέα πλατφόρμα που αλλάζει την αναζήτηση κατοικίας -
Natixis celebrates 20 years in Dubai International Financial Centre, underscoring deep commitment to the Middle East -
Στις εγκαταστάσεις της Metlen στη Βοιωτία στελέχη της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος -
Ν. Δένδιας: Επόμενο βήμα η παραγωγή του «Πυρπολητή» για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού -
Υπουργείο Ανάπτυξης: Ομάδα εργασίας για την προσαύξηση του μέσου επιτοκίου στην καταναλωτική πίστη -
Alpha Bank: Νέα εταιρική ταυτότητα με κεντρικό μήνυμα «Ορίζοντας ένα νέο Μαζί»