Ν. Παπαθανάσης στην τηλεδιάσκεψη ΕΕΑ: «H κυβέρνηση θα ανακοινώσει και νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων»

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 12:54
Ν. Παπαθανάσης στην τηλεδιάσκεψη ΕΕΑ: «H κυβέρνηση θα ανακοινώσει και νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων»

Θα υπάρξει περαιτέρω στήριξη των επιχειρήσεων, ανέφερε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης,  κατά την τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών την Τετάρτη 17/6/2020.

Για περίπου δύο ώρες, μέλη της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. και εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων είχαν μία ουσιαστική συζήτηση με τον κ. Παπαθανάση, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα μελετήσει όλα τα αιτήματα, ενώ θα συνεργαστεί και με τα συναρμόδια υπουργεία για την επίλυσή τους.

Βασικό θέμα στην ατζέντα της τηλεδιάσκεψης ήταν η έλλειψη ρευστότητας, με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α., κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, να τονίζει ότι μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων δεν μπορούν να υπαχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα και ότι αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, θα αυξηθούν τα «λουκέτα» και θα εκτιναχθεί η ανεργία. «Με την ύφεση που έρχεται, αν δεν στηριχθούν τώρα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η εποχή των μνημονίων θα μοιάζει με ανοιξιάτικο περίπατο σε πάρκο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Για τη δυσκολία πρόσβασης των επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικά προγράμματα, ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε ότι οι τράπεζες υπόκεινται σε συνεχή έλεγχο. Ξεκαθάρισε όμως ότι εξετάζονται από την κυβέρνηση στοχευμένες παρεμβάσεις που θα εξαρτηθούν από την πορεία της οικονομίας. «Οι μικρομεσαίοι θα λάβουν πολύ μεγάλη στήριξη. Ο στόχος είναι να επανέλθουμε το ταχύτερο δυνατό εκεί που βρισκόμασταν», τόνισε ο Υφυπουργός. Όπως εξήγησε, μέχρι τώρα δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ από την Ευρώπη και η οικονομική ενίσχυση που θα λάβει η χώρα θα έρθει αργότερα.

Τα θέματα που έθεσαν τα μέλη της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. και οι εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων σχετίζονταν επίσης με τις φορολογικές επιβαρύνσεις και ένα από τα αιτήματα που τέθηκαν ήταν η ανάγκη μείωσης της προκαταβολής φόρου κατά τουλάχιστον 50%, με τον Υφυπουργό να σημειώνει ότι εξετάζονται παρεμβάσεις και στο θέμα της φορολογίας.

Επίσης ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών με τη μη καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ενώ σημείωσε ότι θα στηριχθούν κλάδοι, όπως το franchise, καθώς αποτελούν αναπτυξιακό βραχίονα.

Τέλος, ο κ. Παπαθανάσης εξήρε την συνεργασία που έχει με τη Διοίκηση του Ε.Ε.Α. όλο αυτό το διάστημα της υγειονομικής κρίσης, ενώ ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι η τηλεδιάσκεψη ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη και ότι η συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης θα συνεχιστεί με στόχο να ενισχυθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Από το Ε.Ε.Α. συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Γρέντζελος, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Κογιουμτσής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παναγιώτης Παντελής, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Γιώργος Ζηκόπουλος, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Βαφειαδάκης και ο Υπεύθυνος Διεθνών Δημοσίων Σχέσεων και Σχέσεων με Κοινωνικούς Φορείς και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς.

Από πλευράς επαγγελματιών κλάδων έλαβαν μέρος: από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Γυμναστηρίων ο κ. Γιάννης Γκόβας, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Συμβούλων η κα Θεοδώρα Γουργούλη, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδηγών ο κ. Διαμαντής Ηλιάδης, από τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων ο κ. Νικόλαος Κελαϊδίτης, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων ο κ. Γιώργος Κουράσης, από την Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος η κα Δήμητρα Λύχρου, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών ο κ. Σταύρος Πέρρος, από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου ο κ. Νικόλαος Νίκας, από την Oμοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου ο κ. Παύλος Πολιτάκης, από τον Σύλλογο Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών – Αττικής ο κ. Ελευθέριος Ποταμιάνος, από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων ο κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής, από την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής ο κ. Δημήτρης Τσαμόπουλος, από την Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α. η κ. Χριστίνα Φυτέα, από την Ένωση Βενζινοπωλών Νομού Αττικής η κα Μαρία Ζάγκα και από την Επιτροπή Franchise του Ε.Ε.Α. ο κ. Δημήτρης Ραμαντζάς.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok