ΔΕΗ: Επέκταση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου
Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 06:33Την επέκταση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου στο σύνολο των εργαζομένων στη ΔΕΗ που συμπληρώνουν εφέτος το 55ο έτος της ηλικίας τους αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες το ΔΣ της επιχείρησης.
Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο του προσωπικού, εφόσον συμπληρώνουν μέχρι το τέλος του 2020 τα 55 έτη και ανεξάρτητα από το αν έχουν θεμελιώσει ή όχι δικαίωμα συνταξιοδότησης.
Νέα εθελούσια για ακόμα 1.700 εργαζόμενους
Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση περί τα 1.700 άτομα, εκτιμάται ωστόσο ότι θα ζητήσουν να ενταχθούν περί τους 500, όσοι δηλαδή έχουν θεμελιώσει δικαίωμα για πλήρη συνταξιοδότηση.
Το συνολικό μπόνους είναι 35.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, κόστος που καλύπτεται από την επιχείρηση και θα ανακτηθεί σε μικρό χρονικό διάστημα από τη μείωση του κόστους μισθοδοσίας.
Η εθελούσια στη ΔΕΗ ξεκίνησε το Μάιο αποκλειστικά για τους εργαζόμενους στα ορυχεία και τους λιγνιτικούς σταθμούς με το ίδιο «μπόνους», ύψους 35.000 ευρώ.
Στο πρόγραμμα αυτό εντάχθηκαν περί τους 700 εργαζόμενους, γεγονός που συνεπάγεται εξοικονόμηση ύψους 50 εκατ. ευρώ ετησίως για την επιχείρηση, από μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου υπέβαλε η συντριπτική πλειονότητα (95 %) των εργαζομένων στη λιγνιτική δραστηριότητα της ΔΕΗ που είχαν θεμελιώσει δικαίωμα για πλήρη σύνταξη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Άρθρα
- ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση χαρτοφυλακίου ΑΠΕ 277,3MW στην Πολωνία
- ΔΕΗ: Αμετάβλητο το πράσινο τιμολόγιο με πλήρη απορρόφηση της αύξησης πάνω από 18% στη χονδρική
- Συνεργασία ΔΕΗ – Dimand για ανάπτυξη πρότυπου βιοκλιματικού κτιρίου στη Λεωφόρο Μεσογείων
- ΔΕΗ: Αμετάβλητα τα τιμολόγια ρεύματος και τον Ιούλιο – Στα 13,8 λεπτά/kWh το πράσινο οικιακό
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ολοκλήρωση της συμμετοχής της Fairfax στην ERB Ασφαλιστική της Κύπρου -
Νέα πνοή στο Γλίνος Τρικάλων: Εγκαινιάστηκε ο νέος Κοινοτικός Χώρος με τη συνδρομή του Ιδρύματος Reale και της Υδρογείου Ασφαλιστικής -
Aegean: Αποχωρεί από τη θέση του CEO ο Δημήτρης Γερογιάννης -
Allianz: Μελέτη για τη ραγδαία αύξηση των ζημιών στις εταιρείες από διακοπή επιχειρηματικής λειτουργίας -
Συντάξεις Νοεμβρίου: Νωρίτερα λόγω 28ης Οκτωβρίου - Πότε θα καταβληθούν -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου