«Ανάσα» σε επιχειρηματικότητα και τουρισμό από τη Δράση του Ε.Ε.Α. «AGORA ATHENS»

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 11:40
«Ανάσα» σε επιχειρηματικότητα και τουρισμό από τη Δράση του Ε.Ε.Α. «AGORA ATHENS»

Tο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών διοργάνωσε τριήμερο εκδηλώσεων Προβολής του νέου Open Mall AGORA ATHENS, του υπο-διαμόρφωση Ανοικτού Εμπορικού -Τουριστικού Κέντρου Πλάκας-Μοναστηρακίου από την Παρασκευή 16/7 έως την Κυριακή 18/7.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 16 Ιουλίου, 1-2 μ.μ., στην πλατεία Μοναστηρακίου, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στις εξελίξεις γύρω από το έργο AGORA ATHENS, τη νέα Πολυκαναλική Ψηφιακή Αγορά (Ominchannel Digital Market) στο κέντρο της Αθήνας,  την Πλατφόρμα, το website και τα Social Media του έργου και πώς αυτά μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και την οικονομία της περιοχής στην παρούσα κρίσιμη περίοδο, παρέχοντας μία σαφώς ανώτερη Αγοραστική Εμπειρία στον Επισκέπτη αλλά και τον Αθηναίο, και βοηθώντας αποφασιστικά στην προσέλκυση αυξημένων ροών επισκεπτών στην περιοχή. 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης ο οποίος δήλωσε την αμέριστη στήριξή του στο εγχείρημα και μίλησε για τα τελικά στάδια υλοποίησης της Πιστοποίησης των Επιχειρήσεων της περιοχής Πλάκα-Μοναστηράκι ως Τουριστικές. 

Επίσης παρέστησαν και μίλησαν με θερμά λόγια για το έργο ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Δημόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΤΑ του Δήμου Αθηναίων κ. Ευάγγελος Βλάχος, ο οποίος από την αρχή στήριξε το νέο έργο του Ε.Ε.Α.. 

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ Νίκος Κογιουμτσής ανέλυσε λεπτομερώς το έργο και τις προοπτικές που προσφέρει στους επιχειρηματίες της περιοχής Πλάκα-Μοναστηράκι οι οποίοι αγκάλιασαν μαζικά με αυξημένη συμμετοχή το  νέο Agora Athens.  Από το Ε.Ε.Α. παραβρέθηκαν, ακόμη, ο  Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Γρέντζελος, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παναγιώτης Παντελής και το μέλος του Δ.Σ. κ. Νίκος Παναγιωτάκης.

Το Σάββατο και την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις μελών της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και των Επιστημονικών Συμβούλων του έργου πόρτα-πόρτα σε όλες τις επιχειρήσεις της περιοχής για αναλυτική ενημέρωσή τους για όλες τις πτυχές του νέου Agora Athens.

Στην πλατεία Μοναστηρακίου υπήρχε όλο το τριήμερο, περίπτερο προβολής του Agora Athens όπου γινόταν εγγραφές καταναλωτών-μελών στην νέα ψηφιακή πλατφόρμα ενώ promoters μοίραζαν αναμνηστικά καπελάκια με το σήμα Agora Athens και το έντυπο της εκδήλωσης καθώς και αντισηπτικά.  

Το Έργο AGORA ATHENS

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών εκπόνησε Ολιστικό Master Plan με την συνεργασία εξειδικευμένης εταιρίας συμβούλων, τη δημιουργία του 1ου Ψηφιακού Πολυκαναλικού Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην Ελλάδα, Agora Athens (Digital Omnichannel Open Mall Agora Athens).

To σχέδιο προβλέπει πέρα από το Στρατηγικό Πλάνο Μάρκετινγκ και την πλήρη επαναπροσέγγιση των Νεανικών Κοινών-Στόχων (Millennials & Gen Z) καθώς και νέο  Branding για το open mall, νέο όνομα AGORA ATHENS, λογότυπο και σλόγκαν (PLETHORA OF EXPERIENCES), παρεμβάσεις με την συνδρομή του Δήμου Αθηναίων στο Δημόσιο Χώρο, ενώ με τη συνεργασία των επιχειρηματιών της περιοχής θα γίνουν παρεμβάσεις και στον ιδιωτικό χώρο ώστε να εκσυγχρονιστούν και να ψηφιοποιηθούν όλες οι υποδομές του ιστορικού εμπορικού κέντρου. 

Προς αυτή την κατεύθυνση δημιουργήθηκε με τη συνδρομή της ΕΑΤΑ του Δήμου Αθηναίων Ψηφιακή Πλατφόρμα, που περιέχει όλα τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία που χρειάζονται οι επιχειρήσεις της περιοχής (Loyalty, Social Media, Connectivity, Responsiveness, Web site) ώστε να εξυπηρετήσουν μεγάλο όγκο Ελλήνων και ξένων Επισκεπτών και να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού και της οικονομίας στο κέντρο των Αθηνών με αρχή το 2021 αλλά βασικό έτος παρέμβασης το 2022 με την συνολική-καθολική επιστροφή του Τουρισμού.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok