Χατζηθεοδοσίου: «Ανάσα για την αγορά τα μέτρα της ΔΕΘ, αλλά δεν είναι αρκετά»
Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 10:07Σε δήλωση για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ προχώρησε ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στην οποία αναφέρει:
Στη δήλωσή του αναφέρει:
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σίγουρα δείχνουν μία κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης και την πρόθεση της να στηρίξει την επιχειρηματικότητα. Οποιαδήποτε μείωση στη φορολογία δίνει «ανάσα» στις επιχειρήσεις, όπως εξάλλου συμβαίνει και με το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που επίσης μειώνεται. Θετικό είναι επίσης ότι δίνονται κίνητρα για συγχωνεύσεις.
Το θέμα όμως είναι αν αυτά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, είναι αρκετά για να βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον. Και νομίζω ότι δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστούν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που απειλούν τη βιωσιμότητα χιλιάδων επιχειρήσεων.
Για παράδειγμα, ανακοινώθηκε μείωση του ποσοστού επιστροφής για όλες τις επιστρεπτέες προκαταβολές, όμως δεν ακούσαμε κάτι για τις οφειλές σε εφορία και ταμεία που συσσωρεύτηκαν τους τελευταίους 18 μήνες και που πιέζουν ασφυκτικά χιλιάδες επιχειρήσεις.
Επίσης αρκετά μέτρα χρειάζονται περαιτέρω εξειδίκευση, ενώ περιμένουμε να μάθουμε και το ακριβές ύψος της μείωσης του ΕΝΦΙΑ. Σίγουρα πρέπει να αναλυθούν περισσότερο τα μέτρα στήριξης απέναντι στην πανδημία και κυρίως το πως οι αυξήσεις στο ρεύμα, τελικά δεν θα πλήξουν τα νοικοκυριά, τουλάχιστον στο βαθμό που είχε αρχικά εκτιμηθεί. Πάντως το θέμα του ενεργειακού κόστους επηρεάζει πολύ και τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και οι κινήσεις πρέπει να είναι πολύ καλά υπολογισμένες.
Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων κατέθεσε μία σειρά αιτημάτων προς τον πρωθυπουργό, με μοναδικό στόχο την αποτελεσματικότερη στήριξη του ελληνικού επιχειρείν, ώστε να χαράξει η οικονομία μας νέους αναπτυξιακούς δρόμους».
Σχετικά Άρθρα
- Χατζηθεοδοσίου (ΕΕΑ): Εξαίρεση επαγγελματιών της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από το «Ξεκινώ Επιχειρηματικά»
- Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Αδιαπραγμάτευτα τα δικαιώματα των ασφαλιστών»
- Γ. Χατζηθεοδοσίου: Να ισχύσουν και στις ασφαλιστικές εταιρείες οι αμοιβές του ΕΟΠΥΥ στα Ιδιωτικά Νοσοκομεία
- Παρέμβαση Γ. Χατζηθεοδοσίου για την παράνομη μείωση των εισοδημάτων των ασφαλιστών
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου -
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση χρήσης κοινωνικών δικτύων από ανηλίκους κάτω των 15 ετών -
Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v G. P. Zafirakis with Classic Maritime -
FARAD S.A. marks a new era of growth at its state-of-the-art facilities in Paiania -
Top Ships Inc. Announces Acquisition of four High Specification Ice Class 1A Newbuilding MR Tankers and Gross Revenue Backlog of about $1.24 Billion -
Lemonade Autonomous Car adds support for Tesla FSD V14 Lite