Η συμφωνία ανοίγει τις στρόφιγγες για τις τράπεζες
Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 15:48Από το Μάριο Ντράγκι κρέμεται τώρα το τραπεζικό σύστημα της χώρας και κατ’ επέκταση ολόκληρη η οικονομία, καθώς ο «λευκός καπνός» από τις Βρυξέλλες αναμένεται να δώσει στον Ιταλό κεντρικό τραπεζίτη την απαραίτητη «αφορμή» για να ανοίξει εκ νέου τις κάνουλες.
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συνέρχονται σήμερα στη Φρανκφούρτη και πλέον ο δρόμος έχει ανοίξει για την αύξηση του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας της Τράπεζας της Ελλάδος (ELA) κατά 2 δισ. ευρώ, που θα δρομολογήσει και το άνοιγμα των τραπεζών – ακόμη και την Τρίτη 14 Ιουλίου – με διατήρηση των capital controls.
Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι η ΕΚΤ δεν θα βιαστεί να δράσει πριν την ψήφιση των μέτρων από την ελληνική Βουλή, που σημαίνει ότι οι τράπεζες θα μπορούσαν να παραμείνουν κλειστές ίσως και ολόκληρη την εβδομάδα.
Πλέον, από τη στιγμή που υπάρχει ομόφωνη συμφωνία για την διάθεση νέου δανείου προς την Ελλάδα, το οποίο, μάλιστα, συνοδεύεται από κεφάλαια 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η εξομάλυνση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος μπορεί να δρομολογηθεί.
Σχετικά Άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Υδρόγειος Ασφαλιστική: Η Choose αναλαμβάνει την επικοινωνία για τη νέα εταιρική της ταυτότητα -
HDI Global: Διεθνής επέκταση στον κλάδο υγειονομικής περίθαλψης με επικεφαλής τον Colin Lavey -
ΟΔΔΗΧ: Στο 2,38% το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας -
Life Plan: Επετειακό ταξίδι στο Βιετνάμ και βραβεύσεις συνεργατών για τα 15 χρόνια λειτουργίας της -
Η Allianz Official Insurance Partner της ΠΑΕ Παναθηναϊκός -
Arthur J. Gallagher & Co. Acquires Albany Insurance Services Limited