SoftBank - Toyota: Συζητούν επένδυση 1 δισ. δολ. στην Uber
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 17:02Ομάδα επενδυτών με οδηγό τον όμιλο SoftBank και την Toyota Motor βρίσκεται σε συνομιλίες για επένδυση 1 δισ. δολαρίων ή και περισσότερων στη μονάδα αυτόνομης οδήγησης της Uber Technologies. Η κίνηση θα αποτιμούσε τη μονάδα σε 5 με 10 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δύο άτομα με γνώση του θέματος.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η επένδυση θα αποτελούσε «ένεση» μετρητών και θα ήταν μεγάλη βοήθεια πριν από την αναμενόμενη αρχική δημόσια προσφορά της Uber.
Η Uber και η SoftBank αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.
Η Toyota σημείωσε: «Η Toyota αναθεωρεί και εξετάζει διάφορες προοπτικές επενδύσεων. Δεν έχουμε προς το παρόν να ανακοινώσουμε κάτι για περαιτέρω επενδύσεις στην Uber».
Η είδηση μεταδόθηκε πρώτα από τη The Wall Street Journal, η οποία ανέφερε ότι το ντιλ θα μπορούσε να κλείσει τον επόμενο μήνα. Οι μετοχές του Ομίλου SoftBank Group ενισχύθηκαν κατά 4% στο Τόκιο ενώ της Toyota παρέμειναν αμετάβλητες.
Πηγή: Euro2day
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Eurolife FFH: 10 χρόνια συμμετοχής στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών -
ΜΙΝΕΤΤΑ Goes Morocco: 80 συνεργάτες σε ένα ταξίδι επιβράβευσης γεμάτο εμπειρίες -
Allianz SE, Εθνική Τράπεζα και Allianz Ελλάδος υπέγραψαν οριστική συμφωνία για μειοψηφική συμμετοχή και στρατηγική συνεργασία bancassurance -
Πέθανε η ηθοποιός Μπέτυ Βαλάση -
Τράπεζα Κύπρου: Παράταση της θητείας του Διευθύνοντος Συμβούλου Πανίκου Νικολάου έως το 2031 -
TAP Air Portugal: Στη Lufthansa το 44,9% με απόφαση της πορτογαλικής κυβέρνησης