Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την προώθηση του μηνύματος «το κράνος σώζει ζωές»

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 15:26
Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την προώθηση του μηνύματος «το κράνος σώζει ζωές»

Με κύριο μήνυμα «το κράνος σώζει ζωές» πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, εκδήλωση στην Πλατεία Αριστοτέλους συη Θεσσαλονίκη, μετά από πρωτοβουλία του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (ΑΟΘ) σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, την Διεύθυνση Τροχαίας και το "MotoMarket".

«Είναι μια σημαντική εκδήλωση που αφορά όλες τις ηλικίες. Η χρήση του κράνους είναι σημαντική και σώζει ζωές. Ειδικά σε όλους αυτούς που χρησιμοποιούν καθημερινά την μοτοσικλέτα. Η Τροχαία φροντίζει να δίνει το "παρών" της σε τέτοιους είδους εκδηλώσεις. Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε πάει και θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε σε πολλά σχολεία για να μαθαίνουμε στα παιδιά τί πρέπει να προσέχουν. Η παιδεία που αποκτούν θα τους βοηθήσει στο μέλλον να γίνουν καλοί οδηγοί», ανέφερε ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Χρήστος Μπουλούμπασης.
Ο αντιπρόεδρος του Ομίλου, Νίκος Παυλίδης, δήλωσε: «Θέλουμε να προτρέψουμε όλους τους οδηγούς μοτοσικλετών να χρησιμοποιούν κράνος. Λόγω της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου, θεωρήσαμε αυτή την εκδήλωση επίκαιρη. Είναι σημαντικό να φορούν το κράνος οι οδηγοί και όχι να το βάζουν στο χέρι. Εμείς που υπήρξαμε αθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού προτρέπουμε όλους στη χρησιμοποίησή του. Το κράνος είναι απαραίτητο για όλους όσοι ανεβαίνουν στη μοτοσικλέτα».
Ο επιχειρηματίας Σταμάτης Δημητριάδης, ιδιοκτήτης του MotoMarket, που ήταν ο επίσημος χορηγός της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή των μοτοσικλετιστών. «Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ανέλπιστα μεγάλη. Δεν θα πρέπει να αμελούμε το γεγονός ότι όλα είναι θέμα παιδείας. Ο Έλληνας λατρεύει την μηχανή και για αυτόν είναι τρόπος ζωής. Όμως και η εκάστοτε κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει κάτι για να πέσει το ΦΠΑ από το 24%, ώστε το κράνος να γίνει πιο προσιτό και να μπορεί ο οδηγός μηχανής να αποκτήσει ένα καλό κράνος που θα του σώσει την ζωή. Θέλει επίσης πολλή δουλειά πάνω σε αυτό το κομμάτι, γιατί η ασφάλεια του οδηγού είναι κάτι που θα πρέπει να επιδιώκουν όλοι αυτοί που μας κυβερνούν».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζέρβας, ο οποίος τόνισε: «Όλα έχουν να κάνουν με την υποδομή, την αστυνόμευση και την παιδεία. Σήμερα θα πρέπει να επισημάνουμε ότι υπάρχουν κακοί δρόμοι. Οφείλουμε να τους ασφαλτοστρώσουμε, αλλά και να τους συντηρούμε σωστά. Κάτι που θα κάνουμε άμεσα. Επίσης, η αστυνόμευση είναι κάτι σημαντικό. Οφείλουμε να τιμωρούμε όλους όσους παρκάρουν πάνω σε μπάρες ΑΜΕΑ, σε δίοδο τυφλών ή εμποδίζουν την άνετη κίνηση των πεζών στα πεζοδρόμια. Όσον αφορά την παιδεία θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι οδηγοί ότι το κράνος σώζει ζωές. Ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλεια του οδηγού θα πρέπει να τα υιοθετούμε χωρίς δεύτερη σκέψη».

Στην εκδήλωση διανεμήθηκαν δωρεάν, κατόπιν κλήρωσης, 100 κράνη, ενώ στην κλήρωση συμμετείχαν πάνω από 1.000 οδηγοί μοτοσικλετών.

Videos

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

  • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok