Δόθηκε παράταση για τα Τέλη Κυκλοφορίας - Αυξημένη προσέλευση στις Εφορίες Θεσ/νίκης
Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 13:53Παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου δόθηκε με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για όσους πολίτες δεν καταβάλουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019.
Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δείχνουν ότι είναι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες οι πολίτες που για μια ακόμη χρονιά άφησαν για την τελευταία στιγμή την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση των πινακίδων.
Θεσσαλονίκη: Αυξημένη προσέλευση στις εφορίες για την παράδοση πινακίδων
Εν τω μεταξύ, αυξημένη καταγράφεται στις κατά τόπους εφορίες της Θεσσαλονίκης η προσέλευση πολιτών που σπεύδουν να παραδώσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, ενόψει του τέλους του έτους και της λήξης της σχετικής προθεσμίας.
Ενδεικτικά, στη Δ.Ο.Υ Καλαμαριάς πάνω από 1.500 πολίτες παρέδωσαν τις πινακίδες των οχημάτων τους, φοβούμενοι την επιβολή του διπλάσιου προστίμου σε περίπτωση μη έγκαιρης παράδοσης, ενώ ο αριθμός αναμενόταν να αυξηθεί κι άλλο πριν την ανακοίνωση του Υπουργείου για την παράταση.
«Έχουν ήδη καταθέσει τις πινακίδες 1.560 πολίτες, εδώ στην εφορία Καλαμαριάς», επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπάλληλος της Δ.Ο.Υ Καλαμαριάς, Κυριακή Μπαϊρακτάρη και διευκρινίζει πως «οι περισσότεροι πολίτες υποστηρίζουν ότι τις καταθέτουν λόγω της οικονομικής δυσχέρειας. Κάποιοι τις αφήνουν μόνο έναν μήνα για να μπορέσουν να πληρώσουν όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους, όπως ΕΝΦΙΑ και άλλους φόρους, ενώ άλλοι, αν και έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020, παραδίδουν τις πινακίδες, διότι δεν μπορούν να πληρώσουν την ασφάλεια του οχήματος και τις αφήνουν προσωρινά για να τις παραλάβουν μετά από ένα τρίμηνο».
Ο διευθυντής της Δ.Ο.Υ Καλαμαριάς, Ιωακείμ Ζουμπαρίδης, επεσήμανε ότι «πάνω από 5.000 πινακίδες έχουν συγκεντρωθεί και περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να καταστραφούν. Έχουν αρχειοθετηθεί και αναμένεται σύντομα, με τη διαδικασία της δημοπράτησης, να δοθούν σε εταιρεία που θα αναλάβει την καταστροφή τους».
Σχετικά Άρθρα
- Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Ψηφιακές εξετάσεις οδηγών και νέο σύστημα έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας
- Νορβηγία: Απαγόρευση πρόσβασης σε TikTok, Snapchat και Roblox σε άτομα κάτω των 16 ετών
- Σήφης Βαλυράκης: Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης άσκησε η Εισαγγελία Εφετών
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
WTW launches RiskAgility Financial Modeler with expanded agentic capabilities -
Blue Carrier 2: Διαβεβαιώσεις για αποζημιώσεις από την Attica Group -
Allstate - September 2026 Monthly Release -
ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 9% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο 2026 σε ετήσια βάση -
Αύξηση 4,8% στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας το 9μηνο του 2026 -
QIC Study: Most Motorists in Qatar Choose Car Insurance Based on Reputation, Not Price