Έρχεται η νέα BMW Σειρά 2 Coupe

Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021 14:12
Έρχεται η νέα BMW Σειρά 2 Coupe

Επίσημο ντεμπούτο αργότερα μέσα στη χρονιά για τη νέα BMW Σειρά 2 Coupe, η οποία βρίσκεται στην τελευταία φάση της διαδικασίας εξέλιξης που έχει ξεκινήσει με δοκιμές σε πίστες προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι τελικές ρυθμίσεις των διαφόρων συστημάτων κίνησης, καθώς και της ανάρτησης.

Στα κύρια χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ένα νέο πλαίσιο που υποστηρίζει εκδόσεις με κίνηση στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς, όπως συμβαίνει με την κορυφαία έκδοση M240i xDrive Coupe, η οποία παίρνει κίνηση από έναν εξαιρετικά ισχυρό, εν σειρά 6κύλινδρο κινητήρα.

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupé, που θα κατασκευάζεται από τα τέλη καλοκαιριού του 2021, συνεχίζει την παράδοση των ιδιαίτερα οδηγοκεντρικών κόμπακτ μοντέλων της εταιρείας που είδαν το φως της δημοσιότητας από την εποχή της θρυλικής BMW 2002. Σε επίπεδο ιπποδύναμης, πρόσφυσης, πλευρικής επιτάχυνσης και ακρίβειας στη συμπεριφορά, η νέα BMW Σειρά 2 Coupe αναμένεται να ικανοποιήσει πλήρως τις προσδοκίες των απαιτητικών οδηγών.

Η δέσμευση της νέας BMW Σειράς 2 Coupe να προσφέρει την πιο δυναμική συμπεριφορά στην κατηγορία της ενσαρκώνεται κυρίως με την έκδοση BMW M στην κορυφή της γκάμας. Η κορυφαία BMW M240i xDrive Coupe αξιοποιεί τη ροπή ενός εξαιρετικά ισχυρού, εν σειρά 6κύλινδρου βενζινοκινητήρα με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo, ο οποίος αποδίδει 374 ίππους και συνεργάζεται με ένα 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport. Το μοντέλο περνά την ισχύ του στο δρόμο μέσω του γνωστού συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive διατηρώντας τη φιλοσοφία ενός "οπισθοβαρούς” συστήματος μετάδοσης που διασφαλίζει μέγιστη οδηγική απόλαυση σε συνδυασμό με ασφάλεια σε όλες τις οδικές και καιρικές συνθήκες.

Ανεξαρτήτως κινητήρα, όλες οι εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 2 Coupe απολαμβάνουν τα οφέλη μιας ιδιαίτερα άκαμπτης δομής αμαξώματος. Πιο συγκεκριμένα, η στατική στρεπτική ακαμψία έχει αυξηθεί κατά περίπου 12% συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, χάρη στη χρήση ενισχύσεων στο πίσω τμήμα του οχήματος. Την ίδια στιγμή, όλες οι εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 2 Coupe υιοθετούν αμορτισέρ με απόσβεση ανάλογη της διαδρομής τους (στάνταρ), με στόχο μία αισθητά βελτιωμένη ισορροπία μεταξύ σπορ συμπεριφοράς και οδηγικής άνεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μία διάταξη με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ (Adaptive M Chassis) είναι επίσης διαθέσιμη.

Εκτός από τα ισχυρά φρένα και την ιδανική κατανομή του βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες, το νέο κουπέ μοντέλο της BMW διαθέτει επίσης ένα νέο σύστημα διεύθυνσης και μία πιο άκαμπτη έδραση για τον εμπρός άξονα, ο οποίος εξασφαλίζει σε συνδυασμό με τις ουκ ολίγες αεροδυναμικές βελτιώσεις μειωμένη κατά 50% άντωση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Videos

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

  • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok