Αυξήθηκαν οι πωλήσεις των πολυτελών αυτοκινήτων

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 11:49
Αυξήθηκαν οι πωλήσεις των πολυτελών αυτοκινήτων

Η πανδημία και οι επιπτώσεις της στην υγεία των ανθρώπων, επηρέασαν και τις πωλήσεις των πολυτελών αυτοκινήτων. Ειδικότερα, αυξήθηκε ο αριθμός των οδηγών με μεγάλη οικονομική άνεση, που αποφάσισαν να επενδύσουν ιλιγγιώδη ποσά στην αγορά ενός πολυτελούς είτε υπερπολυτελούς αυτοκινήτου για να απολαύσουν την οδήγηση και τις αρετές των πανάκριβων οχημάτων.

Ανάμεσα στις πολυτελείς φίρμες που επωφελήθηκαν είναι και η Rolls-Royce. Το 2021, σημείωσε τις υψηλότερες πωλήσεις στην 117χρονη ιστορία της. Παρέδωσε σε όλο τον κόσμο 5.586 αυτοκίνητα ιδιαίτερα υψηλής αξίας, καταγράφοντας αύξηση του όγκου των πωλήσεων κατά 49% σε σχέση με το 2020.

Η Rolls-Royce είναι αδιαφιλονίκητος ηγέτης στην κατηγορία των αυτοκινήτων που κοστίζουν πάνω από 250.000 ευρώ.

Δεν είναι όμως μόνο η Rolls-Royce στη κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων που έκανε ρεκόρ πωλήσεων το 2021.

Η Lotus, το 2021 είχε την καλύτερη επίδοση στις πωλήσεις εδώ και μια δεκαετία. Η Lotus, ανακοίνωσε ότι είχε τις καλύτερες ετήσιες επιδόσεις της στις παγκόσμιες λιανικές πωλήσεις από το 2011.

Πούλησε 1.710 νέα αυτοκίνητα το 2021, αύξηση 24% σε σχέση με το 2020. Το Elise ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις παγκοσμίως μοντέλο της μάρκας. Οι υποψήφιοι αγοραστές επέλεξαν ανάμεσα στις εκδόσεις Sport 240 Final Edition και Cup 250 Final Edition.

Η απόδοση των πωλήσεων ήταν αξιοσημείωτη σε όλο τον κόσμο. Στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε άνοδο 29%, το Βέλγιο ήταν πρωταγωνιστής στη κούρσα των πωλήσεων με άνοδο 37%. Οι αντιπρόσωποι της Βόρειας Αμερικής που καλύπτουν τις ΗΠΑ και τον Καναδά σημείωσαν άνοδο 111% από έτος σε έτος, που ήταν επίσης η καλύτερη επίδοσή τους τα τελευταία 10 χρόνια.

Τα ρεκόρ έσπασαν στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, όπου η Ιαπωνία είχε την καλύτερη χρονιά από το 2015, η Αυστραλία από το 2018 και το Χονγκ Κονγκ από το 2014. Το Κατάρ, που πουλάει Lotus από το 2016, είχε την καλύτερη χρονιά του. Περαιτέρω στοιχεία για τον συνεχιζόμενο μετασχηματισμό της επιχείρησης ήρθαν στο Μπαχρέιν, την Ταϊλάνδη και τη Νέα Ζηλανδία, όπου η Lotus πούλησε τα πρώτα νέα της αυτοκίνητα για τουλάχιστον επτά χρόνια.

Ο Geoff Dowding, Executive Director, Sales and Aftersales της Lotus, σχολίασε: «Οι παγκόσμιοι έμποροι λιανικής έχουν ανταποκριθεί στην πρόκληση να δώσουν στα Elise, Exige και Evora την αποστολή που τους άξιζει. Σημαίνει ότι είμαστε σε εξαιρετική φόρμα για το 2022 για να επικεντρωθούμε στο ολοκαίνουργιο Lotus Emira, το τελευταίο μας βενζινοκίνητο σπορ αυτοκίνητο».

Η καινοτόμος μηχανική, οι τεχνολογίες αιχμής και τα προηγμένα υλικά διασφαλίζουν ότι κάθε Lotus αποδεικνύει την αξία της επίτευξης απόδοσης μέσω του μικρού βάρους, ανακοίνωσε η μάρκα. Η μείωση της μάζας παραμένει το πιο αποτελεσματικό μέσο για την επίτευξη της σύνδεσης μεταξύ οδηγού, αυτοκινήτου και δρόμου, εκτιμά η φίρμα.

Η Lotus Cars εδρεύει στο Hethel, στο Norfolk, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατασκευάζει αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων παγκόσμιας κλάσης. Η ομάδα της φίρμας αξιοποιεί και την αγωνιστική εμπειρία, που αποκτήθηκε από 13 παγκοσμίους τίτλους στη Formula 1 και πολλές άλλες διακρίσεις σε σημαντικά πρωταθλήματα.

Τον Ιούλιο του 2021 η Lotus αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο Lotus Emira, το τελευταίο βενζινοκίνητο σπορ αυτοκίνητό της και τον Ιούλιο του 2019 λάνσαρε το Evija, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό της μοντέλο. Οι παραδόσεις και των δύο αυτοκινήτων θα ξεκινήσουν το 2022. Η Lotus θα λανσάρει δύο SUV, ένα τετράθυρο σπορ κουπέ και ένα νέο σπορ αυτοκίνητο τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Όλα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Η τεχνογνωσία της εκτείνεται πέρα από την αυτοκινητοβιομηχανία. Τον Αύγουστο του 2021 ένα ποδήλατο στίβου που αναπτύχθηκε από την Lotus Engineering βοήθησε τους ποδηλάτες της Team GB να κερδίσουν επτά μετάλλια, μεταξύ των οποίων τρία χρυσά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Lotus Tech είναι το παγκόσμιο τμήμα της φίρμας που ασχολείται με «την ευφυή τεχνολογία», με έδρα το Wuhan της Κίνας. Ο ρόλος του είναι να επιταχύνει τις εξελίξεις στους τομείς των μπαταριών, της διαχείρισης ενέργειας, των ηλεκτροκινητήρων, των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου, της έξυπνης οδήγησης, της έξυπνης κατασκευής και πολλών άλλων. Η Lotus Tech θα επιβλέπει την κατασκευή μιας σειράς premium ηλεκτρικών οχημάτων Lotus lifestyle ξεκινώντας από το 2022. Οι ευρωπαϊκές δραστηριότητες βασίζονται στο Lotus Tech Creative Centre, ένα στούντιο σχεδιασμού τελευταίας τεχνολογίας στο Κόβεντρι του Ηνωμένου Βασιλείου, και στο Lotus Tech Innovation Centre, μια παγκοσμίου επιπέδου μηχανολογική εγκατάσταση στο Raunheim της Γερμανίας.

Ο Όμιλος Lotus είναι μέρος της Geely Automotive, του ταχύτερα αναπτυσσόμενου ομίλου αυτοκινήτων στον κόσμο. Η Geely έχει μερίδιο ελέγχου 51%, με το 49% να ανήκει στην Etika Automotive, έναν όμιλο διάφορων δραστηριοτήτων της Μαλαισίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok