ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

«Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές των καυσίμων - 6η ακριβότερη χώρα η Ελλάδα

Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 09:20

Φωτιά έχουν πάρει οι τιμές των καυσίμων, με τους καταναλωτές να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και τους πρατηριούχους να έχουν μπει σε έναν άτυπο χορό καθημερινών αυξήσεων.

Η αστάθεια που υπάρχει στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η κρίση στη Βενεζουέλα, καθώς και ένας συνδυασμός παραγόντων στις διεθνείς αγορές, έχουν εκτοξεύσει την τιμή του πετρελαίου παγκοσμίως.

Αναλυτές προειδοποιούν πως ειδικά η επιδείνωση της κρίσης στη Βενεζουέλα δημιουργεί κινδύνους στην προσφορά, η οποία έχει ήδη συρρικνωθεί σημαντικά, λόγω της συμφωνίας ΟΠΕΚ και Ρωσίας για ταβάνι στην παραγωγή.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου ανέρχονται στα 73 σεντς ή 1% στα 70 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, μειώθηκαν κατά 63 σεντς ή 0,8% στα 75,54 δολάρια το βαρέλι.

Στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι στην αρχή του έτους η τιμή της αμόλυβδης ήταν περίπου στο 1,50 ευρώ, μέσα σε λίγους μήνες έχει πάρει την ανιούσα. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων, η μέση τιμή της αμόλυβδης ανέρχεται στα 1,58 λεπτά το λίτρο.

Σύμφωνα με τα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία του GlobalPetrolPrices, η έκτη ακριβότερη χώρα για να αγοράσει κανείς βενζίνη από συνολικά 167 χώρες είναι η Ελλάδα. Η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα με ημερομηνία αναφοράς την 30ή Απριλίου 2018 φθάνει στα 1,91 δολάρια το λίτρο, κάτι που κατατάσσει τη χώρα μας σε πολύ υψηλότερη θέση σε σχέση με άλλες παραδοσιακά ακριβές χώρες, όπως είναι για παράδειγμα η Σουηδία (1,78 δολάρια το λίτρο) ή η Ελβετία (1,60 δολάρια το λίτρο).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Mercedes-Benz: Η νέα A-Class - Εξοπλισμός και τιμές στην Ελλάδα

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας το 2019: Υπολογισμός ανάλογα με την αξία του οχήματος

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφοδος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στις κτηνιατρικές υπηρεσίες Τρικάλων και Λάρισας
  • Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας: Προειδοποίηση για κυβερνοεπιθέσεις σε συστήματα ψύξης
  • Singapore Airlines: Επένδυση-μαμούθ 2 δισ. δολαρίων για τη ριζική ανακαίνιση των καμπινών και των υπηρεσιών της
  • Εθνική Ασφαλιστική: Οκτώ διακρίσεις στα Content Marketing Awards 2026 και Peak Awards 2026
  • Pizza Fan: «Πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των καταστημάτων με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα
  • Ναυπηγεία Σαλαμίνας - Naval Group: Νέα συμφωνία για την κατασκευή σουηδικών φρεγατών FDI

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version