Κίνδυνος από ψευδείς ασφαλιστικές αξιώσεις λόγω κορωνοϊού
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 12:32Τον κώδωνα του κινδύνου για ψευδείς ασφαλιστικές αξιώσεις που εμφανίζονται εκμεταλλευόμενες τον κορωνοϊό, κρούουν οι ειδικοί του χώρου.
Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του ασφαλιστικού κλάδου, έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους επιτήδειοι, οι οποίοι προσπαθούν να επωφεληθούν από την έξαρση του κορωνοιού και να διεκδικήσουν υψηλές αποζημιώσεις.
Έτσι, πολλές δικηγορικές εταιρείες ασκούν αγωγές κατά ξενοδοχείων, για λογαριασμό πελατών τους που κόλλησαν τον ιό. Βέβαια, οι δικηγόροι θα πρέπει να αποδείξουν ότι ο πελάτης τους κόλλησε τον ιό κατά τη διαμονή του στο ξενοδοχείο ή στο ταξίδι, και ότι η ξενοδοχειακή εταιρεία δεν είχε φροντίσει να λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας ώστε να μην εκτεθούν στον κίνδυνο οι ένοικοι της μονάδας.
Ο David Scott, συνεργάτης της Horwich Farrelly που ειδικεύεται σε θέματα ταξιδιωτικών ασφαλίσεων, σημειώνει: «Πρέπει λοιπόν να αναρωτηθούμε αν το ξενοδοχείο ήξερε ή θα έπρεπε να ξέρει ότι υπήρχαν επισκέπτες που είχαν τον ιό και, αλλά δεν έκανε τίποτα, ώστε να μη μεταδοθεί στους υπόλοιπους. Το ίδιο ισχύει με τις εταιρείες κρουαζιέρων και τις αεροπορικές. Το να αποδείξει κανείς ότι η εταιρεία δεν ήταν προσεκτική είναι αρκετά δύσκολο, αλλά ακόμα και αν ο αιτούμενος το αποδείξει, πρέπει επίσης να καταστήσει σαφές ότι αυτή η αμέλεια ήταν ο λόγος της μετάδοσης του ιού, γεγονός το οποίο είναι δύσκολο να αποδειχθεί νομικά».
Σημειώνεται ότι σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους και η Βρετανία, τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλο θέμα με τις ψευδείς αξιώσεις (fake claims).
Σχετικά Άρθρα
- Έκτακτη ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το υπουργείο Υγείας την Τετάρτη
- Κορωνοϊός: Ήρθε στην Ελλάδα η υποπαραλλαγή Pirola
- Κορονοϊός: Νέος τύπος της παραλλαγής «Eris» βρέθηκε στην Κρήτη – Ανησυχία για το χειμώνα
- Με αρνητικό τεστ και μάσκα οι ταξιδιώτες από την Κίνα στην Ελλάδα – Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Generali debuts at Lloyd’s with Syndicate 2031 Red Bridge -
Aviva launches 24/7 cyber safety helpline for Signature home insurance customers -
MSC Cruises: Ημέρα Καριέρας εν πλω για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών -
ΑΔΜΗΕ: Η Φολέγανδρος συνδέθηκε με το ηπειρωτικό ηλεκτρικό σύστημα -
ΟΛΠ: Ίδρυσε θυγατρική εταιρεία στα logistics -
ΥΠΑΑΤ - ΑΑΔΕ: Πληρωμές 32,34 εκατ. ευρώ για αγροτικές ενισχύσεις - Ξεκίνησαν οι καταβολές για τα Σχέδια Βελτίωσης