Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Η διαμεσολάβηση στο «μικροσκόπιο» των Αρχών
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 12:12Εκτενή έρευνα διενεργεί η εποπτική Αρχή του κλάδου των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (Financial Conduct Authority-FCA) στην αγορά της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, ύστερα από καταγγελίες για καταχρηστική συμπεριφορά και αθέμιτο ανταγωνισμό.
Σύμφωνα με την αρμόδια Αρχή, η έρευνα θα γίνει ώστε να διαπιστωθεί ότι όλα λειτουργούν ομαλά στη συγκεκριμένη αγορά, με υγιή ανταγωνισμό και κινήσεις που προστατεύουν τον καταναλωτή.
Από την πλευρά της, η συμβουλευτική Ernst &Young επεσήμανε ότι οι ασφαλιστικές αναμένεται να πιεστούν ακόμα περισσότερο αναφορικά με την αναλογία value for money των προϊόντων που παρέχονται στους πελάτες, κάτι που είναι πιθανό να επηρεάσει περισσότερο την κερδοφορία τους.
«Αν και υπάρχει ομαλή λειτουργία στον κλάδο της διαμεσολάβησης, εντούτοις τα όρια είναι αρκετά δυσδιάκριτα, οπότε υπάρχει σημαντικό πεδίο έρευνας για τις αρμόδιες αρχές», σχολιάζουν διεθνείς ασφαλιστικοί κύκλοι.
Δημήτρης Μωύσογλου
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Howden appoints Enrico Nanni as CEO, Europe following five years of transformational growth -
Σήφης Βαλυράκης: Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης άσκησε η Εισαγγελία Εφετών -
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πρόταση για έκδοση 7ετών ομολογιών 500 εκατ. ευρώ -
Shell: Έως 6% όφελος για πετρέλαιο θέρμανσης με την Τράπεζα Πειραιώς και κουπόνια καυσίμων 45€ με snappi -
Ευρωκλινική: Νέος διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής ο Καθηγητής Νίκος Σύψας -
Ορατό κίνδυνο για μονοπώλιο στην ιδιωτική υγεία «βλέπει» ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών