Σόφια: Καθοριστική συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ με στόχο τη συμφωνία για το Σκοπιανό
Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018 09:07Σημαντικές εξελίξεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων αναμένεται να σηματοδοτήσει η συνάντηση που θα έχουν στις 10:15 το πρωί της Πέμπτης ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο Σκοπιανός ομόλογός του, Ζόραν Ζάεφ, στη Σόφια της Βουλγαρίας στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ - Δ. Βαλκανίων.
Το κλίμα μεταξύ των δύο ομολόγων είναι ιδιαιτέρως θετικό και ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι έχει μεγάλες προσδοκίες από τη συνάντηση, ενώ ο Ζάεφ σημείωσε ότι η συνάντηση αποτελεί μια «θετική στιγμή για να επιβεβαιώσουμε τι έχει επιτευχθεί έως σήμερα».
Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας - Σκοπίων για το ονοματολογικό έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο, μιλώντας από το βήμα της προπαρασκευαστικής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) που πραγματοποιήθηκε στη βουλγαρική πρωτεύουσα.
Ο Ζόραν Ζάεφ από τη μεριά του δήλωσε πως «τα Σκόπια δεν έχουν καμία εναλλακτική λύση πέρα από την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.». Ο ίδιος υπογράμμισε: «Είμαστε προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο, μας έχει ενθαρρύνει η στρατηγική της Ε.Ε. για τη διεύρυνση και η πολιτική ανοικτών θυρών του ΝΑΤΟ».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Τράπεζα Κύπρου: Παράταση της θητείας του Διευθύνοντος Συμβούλου Πανίκου Νικολάου έως το 2031 -
TAP Air Portugal: Στη Lufthansa το 44,9% με απόφαση της πορτογαλικής κυβέρνησης -
Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στις 21 Οκτωβρίου -
Piraeus Port Authority (PPA S.A.) Main Sponsor of Ferry Shipping Summit 2026 -
ΕΑΕΕ: «Εγχειρίδιο Προϊόντων Αστικής Ευθύνης» - Επαγγελματική Ευθύνη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών -
Η ΟΛΠ Α.Ε. κεντρικός χορηγός του Ferry Shipping Summit 2026