Συλλαλητήρια ενάντια στο πολυνομοσχέδιο - Στάσεις εργασίας και στα μέσα μεταφοράς

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 08:29

Παράλληλα Συλλαλητήρια διοργανώνονται σήμερα από Συνδικάτα και Οργανώσεις που εκφράζουν την αντίθεσή τους σε όσα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την Δ΄ αξιολόγηση, που ψηφίζεται το μεσημέρι στη Βουλή.

Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 ώρα το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου και θα πραγματοποιήσει Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Ομόνοια.

Τη δική τους συγκέντρωση ενάντια στην ψήφιση των νέων μέτρων, στη 1:00 ώρα το μεσημέρι στην πλατεία Κολοκοτρώνη, θα πραγματοποιήσουν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία.

Τα Συνδικάτα και τα Σωματεία διεκδικούν, μεταξύ άλλων, να μην περάσουν τα «αντιλαϊκά» μέτρα που περιλαμβάνει το Πολυνομοσχέδιο και να καταργηθούν τα ήδη ψηφισμένα μέτρα των τριών μνημονίων, ο νόμος Κατρούγκαλου και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Επίσης διεκδικούν «μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας», αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, συλλογικές συμβάσεις εργασίας με κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ.

Όπως υποστηρίζουν, «με το Πολυνομοσχέδιο συντελείται η πλήρης παράδοση της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές, οι συντάξεις θα μειωθούν μέχρι 35% και θα επέλθει νέο χτύπημα στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις».

Στάσεις εργασίας σε μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ

Χωρίς μετρό θα μείνει η πρωτεύουσα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη, καθώς το ΣΕΛΜΑ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις ενάντια στην ψήφιση των νέων μέτρων.

Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι λεωφορεία και τρόλει, λόγω της στάσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι. Έτσι, χωρίς λεωφορεία θα μείνει η Αθήνα από τις 12:00 έως τις 17:00. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11:00 π.μ., ενώ αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 18:00. Η στάση εργασίας περιλαμβάνει όλα τα δρομολόγια λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων και τον δρομολογίων του αεροδρομίου. Η στάση εργασίας πραγματοποιείται προκειμένου να γίνει γενική συνέλευση των εργαζομένων του κλάδου με θέμα την αποτροπή του επικείμενου κλεισίματος του αμαξοστασίου στο Ελληνικό.

Τα τρόλει δεν θα κινηθούν μεταξύ 12:00 και 16:00. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11:00 π.μ., ενώ αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 17:00. Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ΗΛΠΑΠ τονίζουν: «Αγωνιζόμαστε για προσλήψεις προσωπικού, υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, προμήθεια ανταλλακτικών, όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όχι στο κλείσιμο των αμαξοστασίων, όχι στη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου».

Χωρίς ταξί και σήμερα η Αθήνα

Από τη μεριά τους οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους. Το ΣΑΤΑ υπογράμμισε πως «ξεκινάμε με 24ωρη απεργία, από τις 13/6/2018 (6 π.μ) η οποία θα επαναλαμβάνεται μέχρι να κλείσει οριστικά το ζήτημα».

Καταλήγοντας, το Συνδικάτο ζήτησε συγγνώμη από το επιβατικό κοινό, αλλά, όπως τόνισε, «δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να διεκδικήσουμε με απεργία την επιβίωσή μας». Σημειώνεται πως με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή μειώνεται σε μισή ώρα η υποχρέωση της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρείες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με οδηγό.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok