Αντιδράσεις στη Βουλή μετά από προτροπή από τη Χρυσή Αυγή για πραξικόπημα (Βίντεο)
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 11:40Συγκαλούνται άμεσα τα αρμόδια όργανα της Βουλής με εισήγηση την αποβολή της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, μετά από ανοιχτή προτροπή του βουλευτή της, Κ. Μπαρμπαρούση, να συλλάβει ο στρατός τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό των ΑΝΕΛ.
Μάλιστα, ο χρυσαυγίτης βουλευτής προκάλεσε έντονες αντιδράσεις όταν δήλωσε: «Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες».
Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου του Kοινοβουλίου, Νίκου Βούτση, που μίλησε για «σαφώς εσκεμμένη ενέργεια» και προανήγγειλε έκτακτη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, ώστε να αποκλειστούν οι βουλευτές της Χ.Α. από τις συνεδριάσεις του Σώματος.
Αφού επεσήμανε ότι κατά την παρέμβασή του ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, «δεν είπε κάτι τέτοιο», ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι η δήλωση Μπαρμπαρούση δείχνει ένα σχέδιο που κλιμακώνεται για να προκληθούν επεισόδια στις συγκεντρώσεις για το θέμα της Μακεδονίας.
Ομόθυμη ήταν η καταδίκη όσων είπε ο Κ. Μπαρμπαρούσης από τα κόμματα, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι θα συγκληθούν άμεσα τα αρμόδια όργανα για τη λήψη αποφάσεων με εισήγηση να μη συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στη συζήτηση.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Εθνική Τράπεζα: Νέο μέλος του ΔΣ ο Αδριανός Ηφαιστείων Κυριαζής -
Chubb Announces Claims Leadership Appointments -
O Sir Στέλιος Χατζηιωάννου εισέρχεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο με το easyShop.com - Πρεμιέρα και στην Ελλάδα -
Lemonade To Announce Third Quarter 2026 Financial Results -
Στο 2,64% η απόδοση των εντόκων εξαμήνου - Υπερκάλυψη κατά 2,58 φορές -
Β. Κικίλιας στο North Bund Forum - Σανγκάη: «Οι μεγάλες προκλήσεις της παγκόσμιας ναυτιλίας αντιμετωπίζονται μόνο με διεθνή συνεργασία»