ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Σε κατεδαφίσεις 2.500 αυθαιρέτων προχωρεί η κυβέρνηση

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2018 08:55

Η κυβέρνηση δρομολογεί την κατεδάφιση 2.500 αυθαιρέτων κτισμάτων στην Αττική, ανακοίνωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος.

Με την κίνηση αυτή επιδιώκεται να σταλεί μήνυμα στην οργισμένη κοινή γνώμη ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση να πράξει ό,τι μπορεί προκειμένου να μην ζήσουμε ξανά τραγωδίες όπως αυτές του Ματιού.

Ωστόσο, υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος η ανοικοδόμηση στα καμmένα να επαναφέρει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε πριν τη μεγάλη πυρκαγιά και αποτέλεσε βασική αιτία της εκατόμβης.

Σε διαδοχικές συσκέψεις που έλαβαν χώρα στο Μαξίμου, το κυβερνητικό επιτελείο αποφάσισε να προχωρήσει σε θεαματικές κινήσεις προκειμένου να αντιστρέψει το δυσμενές πολιτικά κλίμα και να δείξει έμπρακτα στην οργισμένη και απογοητευμένη κοινωνία ότι αφουγκράζεται τα συναισθήματά της.

Πέρα από την πλήρη ανασυγκρότηση της Πολιτικής Προστασίας, το Μαξίμου αποφάσισε να ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες οι κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι στην ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός είχε πει: «Αν χρειαστεί να "σπάσουμε αβγά" να δουλέψουν μπουλντόζες, να υπάρξουν συγκρούσεις, ας γίνει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην ενεργοποίηση των υπαρχόντων πρωτοκόλλων κατεδάφισης.

Πρόκειται για τις υποθέσεις που έχουν τελεσιδικήσει με οριστική απόφαση κατεδάφισης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για λίστα 2.500 αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις της Αττικής, από τα οποία τα 685 βρίσκονται στον αιγιαλό.

Οι κατεδαφίσεις θα ξεκινήσουν στις πιο προκλητικές περιπτώσεις, δηλαδή αυθαίρετα σε ρέματα, αιγιαλούς, καθώς και βίλες που έχουν οικοδομηθεί σε καμμένες δασικές εκτάσεις μετά το 2009.

Υπεύθυνος για την όλη επιχείρηση έχει οριστεί ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

«Η λίστα αυτή την ώρα προτεραιοποιείται», απάντησε ο κ. Τζανακόπουλος σε ερώτηση για τον χρονικό ορίζοντα των κατεδαφίσεων.

Το εύλογο βέβαια ερώτημα και για αυτήν την κυβέρνηση και για τις προηγούμενες είναι γιατί δεν εφαρμόζονταν τόσα χρόνια οι τελεσίδικες αποφάσεις κι έπρεπε να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές για να γίνει το αυτονόητο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Στους 80 επίσημα οι νεκροί στο Μάτι - Παραμένουν 8 αγνοούμενοι

Ηλ. Ψινάκης: Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα λογοδοτώ σε όσους έχασαν τους δικούς τους

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Τσίπρας από Βόρεια Εύβοια: «Να μην προκαλεί η κυβέρνηση με δηλώσεις αυτοθαυμασμού πάνω στα ερείπια»
  • Φ. Γεννηματά για Εργασιακό: Η κυβέρνηση ξεπληρώνει προεκλογικά γραμμάτια
  • ΚΙΝΑΛ: Η απόφαση της κυβέρνησης να θεωρήσει την Τουρκία ασφαλή τρίτη χώρα στερείται σοβαρότητας
  • Θ. Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Απαξιωτική η στάση της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στο δικηγορικό σώμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • CNP Assurances announces the signing of a binding agreement with Prudential Financial to acquire its insurance businesses in Brazil and Mexico
  • Royal Bank announces new Executive Chair for Scotland as it looks ahead to 300th anniversary
  • Εθνική Τράπεζα: Νέο μέλος του ΔΣ ο Αδριανός Ηφαιστείων Κυριαζής
  • Chubb Announces Claims Leadership Appointments
  • O Sir Στέλιος Χατζηιωάννου εισέρχεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο με το easyShop.com - Πρεμιέρα και στην Ελλάδα
  • Lemonade To Announce Third Quarter 2026 Financial Results

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version