ΔΕΘ: Καμία εξαγγελία, μόνο μέτρα άμεσης εφαρμογής
Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018 11:15Αποφάσεις άμεσα υλοποιήσιμες και όχι αόριστες προεκλογικές εξαγγελίες θα περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ. Στο επίκεντρο τα εργασιακά, με αλλαγές, ρυθμίσεις και μέτρα που θα αφορούν στην αύξηση του κατώτατου μισθού, την αποκατάσταση εργασιακών δικαιωμάτων και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Όσον αφορά στις παροχές, προβλέπεται η διανομή κοινωνικού μερίσματος στο τέλος του έτους και η θέσπιση μόνιμων φοροελαφρύνσεων, που θα ισχύσουν από την επόμενη χρονιά.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, οι ανακοινώσεις θα αφορούν σε συγκεκριμένα και δημοσιονομικά κοστολογημένα μέτρα που μπορούν να εφαρμοσθούν αμέσως, ή την επόμενη χρονιά. Δεν θα είναι αόριστες εξαγγελίες ούτε ευκαιριακές παροχές προεκλογικού χαρακτήρα.
Στο «καλάθι» των μέτρων θα συμπεριληφθούν μόνιμες φοροελαφρύνσεις 700-750 εκατ. ευρώ που θα προβλεφθούν στον προϋπολογισμό του 2019, στοχευμένες μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, καταβολή κοινωνικού μερίσματος για τρίτη συνεχή χρονιά, και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο, κυρίως στους τομείς της παιδείας και της υγείας-περίθαλψης.
Σαφής αναφορά θα γίνει και στο θέμα των συντάξεων, με τον πρωθυπουργό να διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση διαθέτει ισχυρά επιχειρήματα για να πείσει τους δανειστές να συγκαταθέσουν, ώστε το μέτρο των συμφωνημένων μειώσεων να μην εφαρμοσθεί τελικά.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
DryDel’s CEO at the stage of 28th Annual Marine Money Greek Ship Finance Forum -
Χίος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο για την 4μηνη διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου -
Orilina Properties: Προσύμφωνο πώλησης συγκροτήματος γραφείων στη Νέα Κηφισιά, με τίμημα άνω των 45 εκατ. ευρώ -
Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ με κεντρικό μήνυμα «Φυσικές καταστροφές - Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα» -
Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με έμφαση στους λιμένες, τα ναυπηγεία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας» -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου