Α. Τσίπρας: Αυτό που πρέπει να πάει «τρένο» είναι η ενίσχυση της καινοτομίας

Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2018 18:32

«Είμαστε εδώ για να ακούσουμε εσάς. Τις ιδέες, τις σκέψεις και τις απόψεις σας. Δεν κατάφερα να ταξιδέψω μαζί σας στη Θεσσαλονίκη με το τρένο, όμως πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να πάει "τρένο" είναι η ενίσχυση της καινοτομίας και των startups στην Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους startuppers κατά την επίσκεψή του στο θεματικό περίπτερο Ψηφιακή Ελλάδα. 

Ο κ. Τσίπρας τούς ενημέρωσε πως κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο 13 των ΗΠΑ, η εταιρεία Microsoft σχεδιάζει συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προκειμένου να φτιαχτεί στο χώρο του πανεπιστημίου ένα hub καινοτομίας. «Νομίζω ότι όλα τα πανεπιστήμια της χώρας θα πρέπει να προσανατολιστούν σε αυτήν την κατεύθυνση, και αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής», πρόσθεσε. 

Οι νέοι από την πλευρά τους ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τις νεοφυείς επιχειρήσεις που δημιούργησαν βασιζόμενοι σε καινοτόμες ιδέες για την υγεία, τον τουρισμό, την εκπαίδευση και για θέματα βελτίωσης της καθημερινότητας, ενώ του ζήτησαν να σταματήσει η «διαρροή» των νέων μυαλών προς το εξωτερικό. «Οι υψηλά εξειδικευμένοι νέοι άνθρωποι είναι από τα πλεονεκτήματα της χώρας και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτούς», απάντησε ο κ.Τσίπρας. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η νεαρή Σουζάνα Θεοδωρίδου, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στις startupps της Θεσσαλονίκης, λέγοντας χαρακτηριστικά «γιατί να είμαστε τόσο αδικημένοι σε αυτήν την πόλη;». 

«Αν και η Θεσσαλονίκη είναι πρωτοπόρος πόλη στις νέες τεχνολογίες έχουμε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο. Θα σκεφτούμε να το προχωρήσουμε, καθώς αφορά τη δημιουργία ενός μεγάλου χώρου που υπάρχει δίπλα στο αεροδρόμιο της Μίκρας, "Thess teck". Σκεφτόμαστε να προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ στην παραχώρηση του χώρου αυτού και να κάνουμε ένα διαγωνισμό, ώστε να προσκληθούν όσοι επιχειρηματίες θα θελήσουν να επενδύσουν σε αυτήν την ιδέα να δημιουργηθεί ένα μεγάλο hub», της απάντησε ο πρωθυπουργός. 

Πρόσθεσε, δε, πως σε αυτό το σχέδιο «πρέπει να κινητοποιήσουμε το πανεπιστήμιο και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που θέλουν να επενδύσουν στην καινοτομία, στις νέες ιδέες και στην ευφυή επιχειρηματικότητα. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και μια κουλτούρα που μπορεί να δώσει ώθηση στην ορθή επιχειρηματικότητα. Το όραμά μας πρέπει να είναι σε κάθε πόλη που έχει πανεπιστήμιο να στήσουμε δίπλα θερμοκοιτίδες νεοφυούς επιχειρηματικότητας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok