ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι του «Φιλελεύθερου»

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 13:29

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τη μεταφορά τους στην Ευελπίδων ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, ο Διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας, και η Αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ, Κατερίνα Γαλανού, που πέρασαν τη νύχτα στο κρατητήριο του Α.Τ. Εξαρχείων μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος.

Ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» εξερχόμενος από το αστυνομικό τμήμα με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό επεσήμανε ότι ο στόχος τους, με τη μήνυση Καμμένου, είναι προφανείς: «Να κλείσουν τα στόματα σε όσους ασκούν κριτική»... 

Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης. Ο δικηγόρος Τάσος Αβραντίνης δήλωσε πως «μια δημοκρατία που οι πολίτες και τα ΜΜΕ δεν μπορούν να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση παύει να είναι δημοκρατία».

Οι τρεις δημοσιογράφοι προσήλθαν αυτοβούλως χθες στη ΓΑΔΑ και μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο Α.Τ. Εξαρχείων, μετά τη μήνυση του Πάνου Καμμένου εναντίον τους και εναντίον τεσσάρων ακόμη δημοσιογράφων της Εφημερίδας, για δημοσίευμα σχετικά με την κατάσταση στη Μόρια αλλά και τον τρόπο διαχείρισης των ευρωπαϊκών και άλλων πόρων που διατίθενται για το προσφυγικό.

Ο διευθυντής του «Φιλελεύθερου», Παναγιώτης Λάμψιας, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στην Εισαγγελία δήλωσε ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος που προβλέπει αυτόφωρη διαδικασία για αδικήματα περί Τύπου και έκανε λόγο για νίκη της δημοκρατίας και για αυταρχισμό της κυβέρνησης σχετικά με την κράτηση των στελεχών του Φιλελεύθερου.

«Υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας όταν η πολιτική εξουσία θεωρεί ότι πρέπει να καταγγείλει δημοσιογράφους που δεν της αρέσουν», τόνισε στο «Πρώτο Θέμα» και χαρακτήρισε «ντροπή για τη σύγχρονη δημοκρατία» όσα συνέβησαν το Σάββατο.

Παραμένουμε στα κρατητήρια για ένα εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ από το Α.Τ. Εξαρχείων η δημοσιογράφος Κατερίνα Γαλανού, η οποία κατήγγειλε εξευτελιστική διαδικασία κατά τη διαδικασία της δακτυλοσκόπησης.

«Θα πάμε στη σήμανση να επιβεβαιώσουν τα δακτυλικά αποτυπώματα που μας πήραν σε μια εξευτελιστική διαδικασία, θα φωτογραφηθούμε στη σήμανση, και στη συνέχεια θα οδηγηθούμε στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω», ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα το πρωί. 

Η δημοσιογράφος ανέφερε ότι το ρεπορτάζ που προκάλεσε τη μήνυση του υπουργού Άμυνας ήταν εμπεριστατωμένο, με πλήρη στοιχεία, χωρίς συκοφαντικό ή δυσφημιστικό περιεχόμενο, με ερωτήματα, έγγραφα, πηγές και ό,τι περιλαμβάνει ένα τέτοιο δημοσίευμα. 

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή επιχείρηση φίμωσης του Τύπου», δήλωσε στον ΣΚΑΪ για τη δίωξη των δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου και η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, κάνοντας λόγο για δυσανεξία της κυβέρνησης στη διαφορετική άποψη.

Με πληροφορίες από skai.gr, protothema.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Μήνυμα Πρ. Παυλόπουλου στην Τουρκία

Νοσηλεύεται εκτάκτως στο νοσοκομείο ο Δήμος Βερύκιος

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Στημένα παιχνίδια μπάσκετ: Στον ανακριτή ο Παναγιώτης Γιαννάκης τη Δευτέρα
  • ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων στις 27 Οκτωβρίου 2026
  • e-ΕΦΚΑ: Από τις 2 Νοεμβρίου μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο
  • Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων: Γεύμα εργασίας με τον αρχηγό του Λιμενικού
  • Β. Κικίλιας: «Η εξωτερική πολιτική είναι αέναη μάχη - Ούτε βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα»
  • Danske Bank becomes the first bank in the Nordic countries to enable business customers to bank through AI agents

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version