Οι παλιές εγκαταστάσεις της ΕΡΤ θα φιλοξενούν το Πάρκο Ραδιοφωνίας

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 13:31

Οι παλιές εγκαταστάσεις της ΕΡΤ από του χρόνου το καλοκαίρι θα φιλοξενούν το Πάρκο Ραδιοφωνίας στο Ίλιον, καθώς οι διαδικασίες για την δημιουργία του έχουν μπει σε σταθερή τροχιά, αφού και το αρμόδιο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, όσο και η ΕΡΤ επισπεύδουν τις διαδικασίες για ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών.

Συγκεκριμένα, αφού συντάχθηκαν οι σχετικές τεχνικές προδιαγραφές από τη Διεύθυνση Εταιρικής Ανάπτυξης της ΕΡΤ, στις 26 και 28 Σεπτεμβρίου 2018 προκηρύχθηκαν και αναρτήθηκαν στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων οι τρεις μελέτες ωρίμανσης του έργου που αφορούν στη σύνταξη και στην κατάρτιση επιχειρησιακού σχεδίου λειτουργίας του Πάρκου Ραδιοφωνίας, στο σχεδιασμό ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου αλλά και στη σύνταξη προδιαγραφών του Οπτικοακουστικού Μουσείου.

Από τις προθεσμίες που έχουν δοθεί για την υποβολή προσφορών προκύπτει ότι η σχετική διαδικασία για όλες τις μελέτες θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Οκτωβρίου και εκτιμάται ότι ως το τέλος Οκτωβρίου θα υπάρχουν ανάδοχοι. Ο χρόνος παράδοσης των μελετών είναι τρεις μήνες, δηλαδή περίπου στο τέλος Ιανουαρίου, όπου και τα αποτελέσματά τους θα ενταχθούν στη συνολική μελέτη του έργου που έχει ήδη συνταχθεί εσωτερικά της ΕΡΤ και αφορά στη συντήρηση των κτιρίων. Με τον τρόπο αυτό, ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση του συνολικού έργου και την εγκατάσταση αναδόχου ως τις αρχές του καλοκαιριού.

Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη, ο δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν έχω επίσημη ενημέρωση. Πληροφορούμαι ότι πρόκειται να γίνει μελέτη και στη συνέχεια υλοποίηση του Ραδιοτηλεοπτικού Μουσείου. Να πω ότι ούτε η άποψή μας έχει ζητηθεί. Είναι μια νοοτροπία την οποία μπορεί να μην την συμμερίζομαι αλλά είναι δικαίωμα της ΕΡΤ να κάνει ό,τι νομίζει χωρίς να ρωτάει την τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση. Εμείς χαιρετίζουμε αυτήν την απόφαση. Να πω ότι στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του δήμου '89-91 αναφέρεται η αξιοποίηση και μετατροπή του χώρου σε ραδιοφωνικό μουσείο. Πολύ αργότερα χαρακτηρίστηκε ως χώρο πολιτιστικού ενδιαφέροντος κι από τότε εκείνο που κάνουμε είναι να αλληλογραφούμε με την ΕΡΤ ΑΕ να κάνει αποψίλωση, να καθαρίσει. Πριν από περίπου 5 χρόνια είχε εκπονηθεί και μελέτη από την ΕΡΤ προκειμένου να γίνει αυτό το μουσείο, την οποία μελέτη απ' ό,τι καταλαβαίνω ότι η σημερινή διοίκηση δεν την υιοθετεί, δεν την λαμβάνει υπόψη της κι αυτό το λέω διότι σε ερώτησή μου απάντησαν ότι θα εκπονήσουν μελέτη. Παρόλα αυτά πάντως την δημιουργία του Ραδιοτηλεοπτικού Μουσείου την έχει εξαγγείλει ο υπουργός, κ. Παππάς. Θεωρώ ότι είναι ένας αξιόπιστος υπουργός κι ότι θα υλοποιηθεί το έργο».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη» και δημοτικός σύμβουλος Ιλίου, Κώστας Κάβουρας, τονίζει ότι «ως "Αλληλέγγυα Πόλη" από την πρώτη στιγμή συμβάλλαμε ώστε να υλοποιηθεί αυτό το έργο πνοής για την πόλη του Ιλίου, για την τοπική κοινωνία, για την περιοχή πέριξ της Ραδιοφωνίας. Ακόμη και όταν τα πράγματα, οι εξελίξεις δεν έδειχναν ευνοϊκές, εμείς δεν τα παρατήσαμε. Και σήμερα αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι. Απ' την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε, να παλεύουμε και να διεκδικούμε ώστε να γίνουν πραγματικότητα και άλλα τέτοια έργα πνοής στο Ίλιον. Και αύριο-μεθαύριο από θέσεις ακόμη μεγαλύτερης ευθύνης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok