Θερμό επεισόδιο Καμμένου - Κοτζιά στο υπουργικό συμβούλιο

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 18:31

Αρκετά έντονη λογομαχία με πρωταγωνιστές τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ξέσπασε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Π. Καμμένος για το Σκοπιανό από την Ουάσινγκτον.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σφοδρή αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο υπουργός Εξωτερικών άσκησε δριμεία κριτική στον Π. Καμμένο υποστηρίζοντας οτι οι δηλώσεις του στις ΗΠΑ παραβιάζουν την κυβερνητική συμφωνία και υπονομεύουν την εθνική θέση για το Σκοπιανό. Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς εξήγησε οτι ο κ. Καμμένος ειναι αναρμόδιος για τη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής της χώρας και πως με τη συμπεριφορά του εκθέτει τον πρωθυπουργό και τη χώρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε οτι διατηρεί την άποψή του σχετικά με την ονομασία, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα συμπλεύσει με τη ΝΔ για την ανατροπή της κυβέρνησης. Στο επεισόδιο πήραν μέρος και άλλοι υπουργοί, ενώ κατευναστικά λειτούργησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Κοτζιάς εκλήθη από τους δημοσιογράφους να διευκρινίσει τι ακριβώς συνέβη με τον κ. Καμμένο και ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε «δεν ξέρω», αρνούμενος να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες για το λεκτικό επεισόδιο.

Πάντως ο κ. Καμμένος έχει ένα επιπλέον προβλημα να αντιμετωπίσει, αφού η κυρία Έλενα Κουντουρά διεύρυνε το ρήγμα που έχει ανοίξει στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ υποστηρίζοντας ότι εάν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή, θα ψηφίσει κατά συνείδηση. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του Τέρενς Κουίκ.

Επόμενο, μετά από ένα τέτοιο κλίμα, ήταν να συγκληθεί η επιτελική ομάδα του πρωθυπουργού, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως προκειμένου να αποφασιστεί το πώς θα γίνει η διαχείριση της κρίσης που πυροδότησε η άνευ προηγουμένου αντιπαράθεση του υπουργού Εξωτερικών με τον υπουργό Άμυνας, ενώπιον των μελών του υπουργικού συμβουλίου, με αφορμή τη διαφοροποίηση του προέδρου των ΑΝΕΛ στο Σκοπιανό.

Ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ φέρεται να επιμένει στην απόλυτη διαφωνία του, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις Κοτζιά ότι με αυτήν τη στάση εκθέτει τη χώρα και όχι μόνο τον πρωθυπουργό. Στη σύσκεψη, πάντως, στο Μαξίμου, δεν μετείχε ο υπουργός Εξωτερικών.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσανατολίζονται στην απόρριψη του αιτήματος της ΝΔ για από κοινού ενημέρωση των Πάνου Καμμένου και Νίκου Κοτζιά της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής αναφορικά με μείζονα εθνικά ζητήματα, όπως το Σκοπιανό.

Η δήλωση Καμμένου στην ΕΡΤ ότι εξέφρασε προσωπικές θέσεις για το plan B για το Σκοπιανό φαίνεται ότι θα είναι και η δικαιολογία που θα επικαλεσθεί ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, Κώστας Δουζίνας, προκειμένου να απορρίψει το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok