Ά. Γεωργιάδης για προανακριτική «Ε. Ντυνάν»: «Το πόρισμα ειναι για τα σκουπίδια, όπως όλος ο ΣΥΡΙΖΑ»

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 12:46

Tο τμήμα του πορίσματος που αναφέρεται στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» παραδόθηκε ήδη στους επικεφαλής των κομμάτων, οι οποίοι είναι μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας για τα έτη 1997-2014 και, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται λεπτομερώς η πορεία του νοσοκομείου από την ίδρυσή του έως την αναγκαστική εκποίησή του με πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο του 2014.

Στο πόρισμα γίνεται αναφορά στις βασικές αιτίες της οικονομικής «κακοδαιμονίας» του νοσοκομείου, όπως επίσης γίνεται αναφορά σε πράξεις και παραλείψεις τόσο της Διοίκησης όσο και του εποπτεύοντος υπουργείου. Το πρώτο μέρος του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής που αφορά στο «Ερρίκος Ντυνάν» θα συζητηθεί αύριο, Τρίτη, στις 15:00, σε ειδική συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού Υγείας και αντιπρόεδρου της ΝΔ,  Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος, σχολιάζοντας το πόρισμα, δήλωσε: «Το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι για τα σκουπίδια, όπως όλος ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κοινοί απατεώνες. Όπως είχα εγκαίρως προβλέψει από την περασμένη εβδομάδα, όταν υπήρχαν σχετικές αναφορές περί προανακριτικής, αυτή η Εξεταστική δεν μπορεί να οδηγήσει σε καμία προανακριτική έναντι ουδενός υπουργού. Τι έλεγα; Θα κάνουν ένα πόρισμα, θα λένε γενικές ευθύνες, θα το ψάξει η Δικαιοσύνη, ό,τι έκαναν για το "Ερρίκος Ντυνάν". Το λέω για να μην τους πιστεύετε, είναι κοινοί απατεώνες. Eπί της ουσίας, το "Ερρίκος Ντυνάν" πουλήθηκε επί ημερών μας στην τράπεζα Πειραιώς με 115 εκατ. ευρώ, ενώ είχε 230 εκατ. ευρώ χρέη. Το ελληνικό Δημόσιο εισέπραξε 40 εκατ., όσα ακριβώς χρωστούσαν, και οι εργαζόμενοι, που ήταν τρία χρόνια απλήρωτοι, εισέπραξαν όλα τα χρήματά τους. Σβήστηκαν τα χρέη στους υπόλοιπους ιδιώτες και τώρα το ελληνικό Δημόσιο προσπαθεί μέσω του Ωνασείου ιδρύματος, όπως είπε ο κ. Πρωθυπουργός, να αγοράσει το "Ερρίκος Ντυνάν" με περίπου 70 εκατ. ευρώ. Κοινώς αιτούμαι μετά από αυτήν την επιτυχία που είχαμε, από τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μας καλέσει, να μας δώσει και βραβείο για την επιτυχημένη πώληση του "Ερρίκος Ντυνάν". Ως προς το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι για τα σκουπίδια, όπως είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, πηγές της Νέας Δημοκρατίας τόνιζαν πως και μόνο το γεγονός ότι η εξεταστική δεν κατέληξε σε προανακριτική επιτροπή, σημαίνει ότι δεν βρέθηκαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο ούτε καν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν κατηγορίες εναντίον των υπουργών. Οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν ότι με την επιστροφή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη, που ούτως ή άλλως την ερευνά, το μόνο που θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να «ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok