Ε. Ναυρίδης: «Δεν έχω καταφέρει να διασταυρώσω την πληροφορία για επιστροφή της σορού από τις αλβανικές Αρχές»

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 11:02

«Ενώ μέχρι και χθες, Δευτέρα, υπήρχαν πληροφορίες ότι οι αλβανικές Αρχές θα απέδιδαν σήμερα τη σορό του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, ώστε να ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τους Βουλιαράτες, κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι τούτη τη στιγμή». Αυτό υπογραμμίζει ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Ευθύμιος Ναυρίδης.

«Είναι η ένατη μέρα σήμερα, είναι ακόμα άταφος. Υπήρξε μία πληροφορία από χθες το βράδυ ότι σήμερα θα δοθεί η σορός του στους οικείους. Όμως, μέχρι και αργά χθες το βράδυ που επικοινωνούσα δεν μπόρεσα να διασταυρώσω αυτήν την πληροφορία», αποκάλυψε ο κ. Ναυρίδης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ραδιοσταθμό «Real FM».

Ο κ. Ναυρίδης είπε ακόμα ότι «ο νεκρός δεν επρόκειτο να παραδοθεί πουθενά την πρώτη ή τη δεύτερη μέρα. Άλλο όμως μία έρευνα που μπορεί να τελειώσει σε εύλογο χρόνο, ο εύλογος χρόνος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τρεις, τέσσερις άντε πέντε μέρες και άλλο εννέα ημέρες. Πλέον έχει καταντήσει ένα μαρτύριο για την οικογένεια. Ο πατέρας μετέβη την προηγούμενη Παρασκευή από το χωριό στα Τίρανα, έδωσε μία κατάθεση που διήρκησε δύο ώρες. Του έκαναν ερωτήσεις κυρίως γύρω από το όπλο, πώς είχε το όπλο και γιατί είχε το όπλο. Περιμένουμε να δοθεί η σορός στην οικογένεια, από ό,τι ξέρω θα τον θάψουν στο χωριό στους Βουλιαράτες, και να δοθούν αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί μέχρι τώρα. Αυτά είναι τα αιτήματα», ξεκαθάρισε ο κ. Ναυρίδης.

Για το ίδιο θέμα μίλησε και ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος χθες ανέλαβε επίσης την υπεράσπιση της οικογένειας Κατσίφα. «Έχουν περάσει δέκα ημέρες μετά την δολοφονία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα και η σορός του παραμένει στα χέρια των αλβανικών Αρχών, ενώ δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση όσον αφορά στο χρόνο παράδοσής της στην οικογένειά του».

Ο κ. Λυκουρέζος ανέφερε τα παραπάνω σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση για την καθυστέρηση της επιστροφής της σορού από τις αλβανικές Αρχές, είπε ότι η εισαγγελία σοβαρών αδικημάτων των Τιράνων ισχυρίζεται -πάντα «προφορικά»- ότι θέλει να ολοκληρωθεί η έρευνα όσον αφορά την ποινική δικογραφία που έχει ανοίξει και «αφού ολοκληρωθεί να δώσουν τη σορό και θα μπορέσει και η οικογένεια να έχει πρόσβαση στη δικογραφία».

«Ομολογώ αυτό για μένα είναι ανεξήγητο και περίεργο το ότι δεν ξέρω πότε θα τελειώσει η έρευνα. Σε κάθε περίπτωση δέκα ημέρες άταφος ένας νεκρός αποτελεί και προσβολή στη μνήμη του νεκρού. Γιατί δεν νομίζω ότι η παράταση της παραμονής της σορού και του νεκρού Κατσίφα στα Τίρανα στο νεκροτομείο προσθέτει ή συμβάλλει κατά κάποιο τρόπο στην έρευνα που κάνει η εισαγγελία», κατέληξε ο κ. Λυκουρέζος.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok