Θρίλερ με τα 19 εκατ. που βρέθηκαν σε σπίτι στο Ψυχικό - Τι απαντούν οι Αρχές

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 12:54

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση περί ανακάλυψης από την ΕΛ.ΑΣ. 19 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία ήταν κρυμμένα σε σπίτι στο Παλαιό Ψυχικό.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα αποκλειστικά η εφημερίδα «Δημοκρατία», το τεράστιο ποσό βρισκόταν σε ειδική κρύπτη και χρειάστηκε εξονυχιστικός έλεγχος για να βρεθεί. Η Αστυνομία λειτούργησε με μεθοδικότητα και υπομονή εργαζόμενη επί μήνες στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς υπήρχαν εδώ και καιρό πληροφορίες ότι στο συγκεκριμένο διώροφο στις αρχές της οδού Ζαλακώστα στο Παλαιό Ψυχικό είχε «θαφτεί» μεγάλο χρηματικό ποσό που ανήκε σε προβεβλημένο ισχυρό πολιτικό του ΠΑΣΟΚ.

Πιθανότατα στο πλαίσιο της έρευνας να αξιοποιήθηκαν και στοιχεία από συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός. Το συγκεκριμένο σπίτι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση για μεγάλο χρονικό διάστημα και το εντυπωσιακό είναι ότι παρότι ήταν ουσιαστικά ακατοίκητο, το φρουρούσαν ιδιωτικοί αστυνομικοί 24 ώρες το 24ωρο. Όλο το διάστημα της παρακολούθησης κανείς δεν μπήκε ή βγήκε από στο ακίνητο, εκτός από τους τρεις φρουρούς (ένας στον εξωτερικό χώρο και δύο στον εσωτερικό) που άλλαζαν βάρδιες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, την περασμένη Τρίτη το βράδυ, 6 Νοεμβρίου, ομάδα περίπου 15 ανδρών έκανε έφοδο και αιφνιδίασε τον εξωτερικό φρουρό, τον οποίο ακινητοποίησε. Αμέσως εισήλθαν στο κτήριο, ακινητοποίησαν τους ιδιωτικούς αστυνομικούς και ξεκίνησαν τον έλεγχο.

Έπειτα από πολλή ώρα και με τη χρήση μηχανημάτων ειδικής τεχνολογίας βρέθηκαν ενώπιον της αποκάλυψης.

Ούτε οι ίδιοι πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας τα 19.000.000 ευρώ σε δεσμίδες, κυρίως των 50 ευρώ, και συγκεκριμένα της προηγούμενης «γενιάς» χαρτονομισμάτων.

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. οποιαδήποτε επιχείρηση

Ωστόσο, η Αστυνομία με ανακοίνωσή της την οποία έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρει πως καμία υπηρεσία της δεν πραγματοποίησε έφοδο σε σπίτι στο Παλαιό Ψυχικό. Συγκεκριμένη η ανακοίνωση αναφέρει: «Καμία Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δεν πραγματοποίησε επιχείρηση σε οικία στο Παλαιό Ψυχικό, όπως επικαλείται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"».

ΣΔΟΕ: Δεν έχουμε καμία σχέση

Το zougla.gr επικοινώνησε με το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο ανέφερε πως δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως η εφημερίδα αναφέρει πως όλα τα στοιχεία της υπόθεσης αυτής πιθανόν να παραπέμπουν στον Άκη Τσοχατζόπουλο, χωρίς όμως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί. Πηγές από το δικαστικό ρεπορτάζ, πάντως, αναφέρουν πως ο δικηγόρος του Άκη Τσοχζόπουλου δηλώνει πως δεν έχει ιδέα και θα προχωρήσει σε αγωγές.

e-asfalistiki.gr με πληροφορίες από zougla.gr

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok