Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 13:01Στη Βουλή κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ώστε να περάσει τις επόμενες ημέρες από τις αρμόδιες επιτροπές του Κοινοβουλίου.
Το σχέδιο Νόμου έχει τίτλο: «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».
Υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, πως η Συμφωνία των Πρεσπών τερματίζει τη διαφορά μεταξύ Ελλάδας - ΠΓΔΜ και ότι αυτή ανταποκρίνεται πλήρως στην εθνική θέση, όπως διαμορφώθηκε μετά την Ενδιάμεση Συμφωνία, για λύση erga omnes με σύνθεση ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και οριστικό τερματισμό κάθε αλυτρωτισμού.
Το σχέδιο νόμου αναμένεται να εισαχθεί τη Δευτέρα προς επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων πριν κατατεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Δείτε το σχέδιο νόμου εδώ και την αιτιολογική έκθεση εδώ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ναυπηγεία Σαλαμίνας - Naval Group: Νέα συμφωνία για την κατασκευή σουηδικών φρεγατών FDI -
Emirates: Μείωση 66% των κερδών στο α΄ εξάμηνο -
Hertz: Έσοδα 2,6 δισ. δολαρίων στο γ΄ τρίμηνο και καλύτερη επίδοση τριετίας -
AEGEAN: Αβάσιμες οι απειλές για βόμβα σε δύο πτήσεις της προς Μιλάνο και Βιέννη -
Arthur J. Gallagher & Co. Announces Leadership Transition in Gallagher's Benefits & HR Consulting Division -
PureHealth: Αύξηση των καθαρών κερδών κατά 14,1% στα 482 εκατ. δολάρια ΗΠΑ στο εννεάμηνο