Τοπικές βροχές, αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες την Μ. Πέμπτη

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 10:51

Άστατος θα είναι ο καιρός και την Μεγάλη Πέμπτη, αλλά με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και την αφρικανική σκόνη να κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικιτική.

Ειδικότερα, το θερμόμετρο θα φτάσει έως τους 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα είναι αυξημένες, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, αρχικά στο νότιο Ιόνιο. Μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά προβλέπονται πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και νότια, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 4-6 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας, όμως από το μεσημέρι θα είναι τοπικά πυκνότερες. Η πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές είναι μικρή. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας, όμως από το μεσημέρι θα είναι τοπικά πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και το μεσημέρι και απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 9 έως 24, στα δυτικά ηπειρωτικά από 15 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 23, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 25, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 14 έως 21, και στην Κρήτη από 16 έως 28 και τοπικά στα νοτιοανατολικά του νησιού έως 30 με 31 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ.

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ:

Mακεδονία, Θράκη 

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα δυτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και τις βραδινές ώρες στα ανατολικά θαλάσσια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νότια.Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6, στο Ιόνιο τοπικά 7 και στο νότιο Ιόνιο έως 8 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα νότια και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου.Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη και σταδιακά στις Κυκλάδες. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στη Δυτική Κρήτη.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 και στη βόρεια Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών από το βράδυ.Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί ασθενείς και βαθμιαία στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική 

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη 

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες πιο πυκνές.Άνεμοι: Ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες νότιοι 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

Μεγάλη Παρασκευή (26.04.2019) 

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και μέχρι το μεσημέρι στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της θα είναι κατά τόπους αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση και στο νότιο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok