Συνελήφθη στην Καραϊβική ο Mr Coca Cola Άλκης Δαυίδ

Τρίτη, 14 Μαΐου 2019 12:03

Στην Καραϊβική συνελήφθη πρόσφατα ο πασίγνωστος Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας, Άλκης Δαυίδ, της οικογενείας του ομίλου «Λεβέντης - Δαυίδ» που έχει στην κατοχή του τις εγκαταστάσεις εμφιάλωσης της Coca-Cola Τρία Έψιλον, λίγο μετά την προσγείωση ιδιωτικού τζετ όπου επέβαινε μαζί με τον δισεκατομμυριούχο Chase Ergen, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε μεγάλη ποσότητα φαρμακευτικής κάνναβης αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα μετέφεραν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, 5.000 φυτά φαρμακευτικής κάνναβης, προκειμένου να θέσουν σε λειτουργία μια νέα «νόμιμη επιχείρηση φαρμακευτικής κάνναβης στην περιοχή», όπως ισχυρίστηκαν.

Μετά την αποβίβαση, τους υποδέχθηκε ο ηθοποιός Jonathan Rhys Meyers, ο οποίος επίσης συνελήφθη, μετέδωσε η Daily Mail.

Οι τρεις άνδρες κρατήθηκαν για περίπου οκτώ ώρες από τις αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου προτού αφεθούν ελεύθεροι, ενώ λίγες ημέρες αργότερα ο Άλκης Δαυίδ συνελήφθη εκ νέου, κατά την προσπάθειά του να φύγει από τη χώρα.

Τελικά, ο κ. Δαυίδ αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από την καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 δολαρίων, ενώ αναγκάστηκε να παραδώσει και τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από φυτά κάνναβης οι Δαυίδ και Ergen φέρονται να είχαν στην κατοχή τους σπόρους κάνναβης και προϊόντα ελαίου CBD της Swissx. Τα προϊόντα από το συγκεκριμένο έλαιο προέρχονται από την οργανική επεξεργασία σπόρων κάνναβης ελβετικών φυτειών και χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς από προσωπικότητες όπως ο ράπερ Snoop Dogg και η σχεδιάστρια Donatella Versace.

Μιλώντας στην Daily Mail o κ. Δαυίδ κάνει λόγο για «παγίδα» που στήθηκε στον συνεργάτη του, υποστηρίζοντας πως αυτό που βρέθηκε πάνω του ήταν φαρμακευτική κεταμίνη, που προοριζόταν προς ιδία χρήση.

«Πάσχει από διπολική διαταραχή και αυτό είναι το φάρμακό του. Συζητούσε με τον πρωθυπουργό Χάρις όταν ξαφνικά συνελήφθη από τις Αρχές και φυλακίστηκε», πρόσθεσε.

Σε κοινή ανακοίνωση ο Άλκης Δαυίδ και ο Chase Ergen επεσήμαναν πως σκοπεύουν να προχωρήσουν σε παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης στην Καραϊβική, γεγονός που θα συμβάλει στη βελτίωση της οικονομίας της, δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Για αυτόν τον λόγο συναντήθηκαν και με τον πρωθυπουργό της χώρας, ενώ εργάζονται στενά με πρώην βουλευτή και ντόπιους επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με τη δήλωσή τους, οι συνομιλίες κατέρρευσαν και οδήγησαν στη σύλληψή τους, ενώ οι δικηγόροι τους θα απαντήσουν με μηνύσεις εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Από το γραφείο του πρωθυπουργού, Τίμοθι Χάρις ανακοινώθηκε ότι δεν θα επιτραπεί σε ξένους υπηκόους να έχουν οποιοδήποτε πλεονέκτημα έναντι ντόπιων επιχειρηματιών στο πλαίσιο της ανάπτυξης της βιομηχανίας φαρμακευτικής κάνναβης. Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι δεν έχει δοθεί ποτέ άδεια για εισαγωγή σπόρων κάνναβης στη χώρα.

Videos

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

  • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok