Άρση ασυλίας του Α. Λοβέρδου αποφάσισε η Βουλή - Λοβέρδος: «Δεν την χρειάζομαι την ασυλία»

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 13:37

Την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου αποφάσισε νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης η Βουλή, με 224 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και ένας κατά.

«Δεν χρειάζομαι κανένα βουλευτικό ή υπουργικό προνόμιο. Θα συντρίψω τους σκευωρούς, με τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή.

Ο τέως υπουργός του ΠΑΣΟΚ μίλησε επανειλημμένως για ρασπουτινικό παραδικαστικό σύστημα με εμπλεκόμενους εισαγγελικούς λειτουργούς. «Αυτούς, όμως, τους σκοτεινούς κύκλους θα τους συντρίψω χωρίς βουλευτικά και υπουργικά προνόμια! Δεν τα έχω ανάγκη! Άλλωστε η αλήθεια λάμπει ήδη και χωρίς αυτά. Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω τη σκευωρία. Και ενώπιος ενωπίοις θα αποκαλύψω τους εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της πλεκτάνης, κουκουλοφόρους και μη», είπε.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι η αντίστασή του στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο λόγος που συμπεριελήφθηκε στην ομάδα των 10, επειδή κάποιοι νόμισαν πως έτσι θα τους εξοντώσουν.

«Υπήρξα εκείνος που καθιέρωσε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και ίδρυσε διωκόμενος τον ΕΟΠΥΥ, χωρίς τον οποίο δεν θα μπορούσε να αξιοποιηθεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση», υπογράμισε ο κ. Λοβέρδος και αναρωτήθηκε αφού και οι επόμενοι Υπουργοί ακολούθησαν την ίδια πολιτική, γιατί δεν διώκονται και αυτοί.

Νωρίτερα είχε παρέμβει και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα είναι απόλυτα αντίθετη με το αίτημα αυτό διότι είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του, αλλά επιπλέον είναι φανερό ότι υπάρχει και θέμα νομιμότητας όλης αυτής της διαδικασίας, και αυτό θα έπρεπε να απασχολήσει και το προεδρείο της Βουλής και τα υπόλοιπα κόμματα», είπε η κα Γεννηματά.

«Είναι σαφές ότι η υπόθεση Novartis δεν είναι απλώς ένα μέρος του σκανδάλου στο νευραλγικό τομέα του φαρμάκου, αλλά αποτελεί και πολιτική σκευωρία. Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται ότι στήθηκε και λειτούργησε ένα παραδικαστικό κύκλωμα, σκοτεινό, το οποίο γεννήθηκε στα σπλάχνα μέρους της Δεξιάς, αλλά το υιοθέτησε, το στήριξε και το καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε επίσης η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε: «Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να μένει αμέτοχη μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις που αποτελούν πλήγμα στους θεσμούς και άρα στην ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Όλοι μας, όλη η ΚΟ θα συμβάλει ενεργά έτσι ώστε, στο πλαίσιο αυτής της Προανακριτικής, να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι όλης αυτής της σκοτεινής υπόθεσης. Να μην ξεχνάμε ότι οι πολίτες μας παρακολουθούν και μας κρίνουν αυστηρά», ενώ για τον Ανδρέα Λοβέρδο δήλωσε: «Ακούγοντας την ομιλία του Ανδρέα Λοβέρδου, θέλω να προσθέσω ότι τoν τιμά η στάση του. Δεν ζητά καμία προστασία, δεν ζητά να κρυφτεί, γιατί δεν το έχει εξάλλου ανάγκη, όπως έπραξαν άλλοι το προηγούμενο διάστημα μέσα σε αυτή την αίθουσα. Εμείς θα υπερψηφίσουμε την άρση μόνο και μόνο επειδή το ζητά ο ίδιος, από αξιοπρέπεια, για λόγους ευθιξίας».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok