Απεβίωσε ο συνιδρυτής και πρόεδρος της Agrino Γιώργος Πιστιόλας
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 18:02Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 89 ετών, ο Γιώργος Πιστιόλας, εκ των συνιδρυτών της Agrinο-EΥΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ.
Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στο Αγρίνιο, το 1930, είχε αποφοιτήσει από την ΑΣΟΕΕ και μαζί με τα αδέρφια του, Ευστράτιο και Ευθύμιο το 1962 δημιούργησαν στο Αγρίνιο το εργοστάσιο επεξεργασίας ρυζιού.
Το 1969 προχώρησαν στην τυποποίηση του προϊόντος στην πρωτοποριακή για την εποχή χάρτινη συσκευασία, κυρίαρχη ως τις μέρες μας, με το γνωστό στο πανελλήνιο, όνομα «AGRINO». Τη δεκαετία του ‘80 με έμφαση στην αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, την καινοτομία και την επιλογή των καλύτερων ποικιλιών της ελληνικής γης, κατέκτησαν τη πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών.
Ο Γεώργιος Πιστιόλας ήταν πρόεδρος της AGRINO για σχεδόν τρείς δεκαετίες στη διάρκεια των οποίων ανέπτυξε παράλληλα έντονη κοινωνική και επιμελητηριακή δράση. Αποτέλεσε μέλος της Διοίκησης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας από την δεκαετία του 1960, στο οποίο διετέλεσε πρόεδρος από το 1983 έως το 2002 και για σειρά ετών, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Επί των ημερών του το Επιμελητήριο απέκτησε νέα γραφεία στο Αγρίνιο και ιδρύθηκε παράρτημα στην Ναύπακτο. Επίσης, ήταν νομαρχιακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας και υποψήφιος Νομάρχης στις πρώτες Νομαρχιακές εκλογές.
Με την σύζυγό του, Αίγλη Πιστιόλα, που πρόσφατα έφυγε από την ζωή, είχε αποκτήσει 2 κόρες, την Λουκία και την Βασιλική, νυν αντιπρόεδρο της εταιρείας, και 4 εγγόνια.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
WTW launches RiskAgility Financial Modeler with expanded agentic capabilities -
Blue Carrier 2: Διαβεβαιώσεις για αποζημιώσεις από την Attica Group -
Allstate - September 2026 Monthly Release -
ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 9% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο 2026 σε ετήσια βάση -
Αύξηση 4,8% στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας το 9μηνο του 2026 -
QIC Study: Most Motorists in Qatar Choose Car Insurance Based on Reputation, Not Price