ΕΣΠΗΤ: Σε 44 μήνες καταδικάστηκε ο Πάνος Ψυχάρης για την ΔΟΛ Digital

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 14:44
ΕΣΠΗΤ: Σε 44 μήνες καταδικάστηκε ο Πάνος Ψυχάρης για την ΔΟΛ Digital

Σε 44 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο νόμιμος εκπρόσωπος της «ΔΟΛ DIGITAL», Πάνος Ψυχάρης, όπως γνωστοποίησε η Ένωση Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ). 

Η ΕΣΠΗΤ, στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «δικαστική νίκη έναντι του Πάνου Ψυχάρη» και ηθική δικαίωση για τους εργαζομένους της «ΔΟΛ DIGITAL», οι οποίοι 2,5 χρόνια μετά την εξαγορά του ομίλου «ΔΟΛ» από την «ALTER EGO» του Βαγγέλη Μαρινάκη, εξακολουθούν να παραμένουν υπό καθεστώς «ομηρίας».

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

«Στα τέλη Νοεμβρίου του 2019 και έπειτα από μία αναβολή που ήδη είχε προηγηθεί, το δικαστήριο καταδίκασε τον νόμιμο εκπρόσωπο της «ΔΟΛ DIGITAL» σε 44 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, κρίνοντας πως η τότε διοίκηση συνεχίζει να αδιαφορεί για την αποπληρωμή δεδουλευμένων, που αντιστοιχούν σε διάστημα σχεδόν 10 μηνών που αναφέρεται στην περίοδο προ της μεταβίβασης της επιχείρησης «in.gr» στην «ALTER EGO».

Είναι χαρακτηριστικό πως η γραμμή υπεράσπισης του κ. Ψυχάρη έπεφτε σε συνεχείς αντιφάσεις στην προσπάθειά της να δημιουργήσει σύγχυση ως προς το καθεστώς της θυγατρικής «ΔΟΛ DIGITAL» με εκείνο της υπό ειδική διαχείριση μητρικής «ΔΟΛ», μάταια όμως, αφού τα γεγονότα ήταν ξεκάθαρα.

Αρχικά υπήρξε από την πλευρά του κατηγορουμένου αίτημα για νέα αναβολή, το οποίο η έδρα απέρριψε, όπως και εκείνο για να κληθεί ως, κατά την άποψή του, μάρτυρας «κλειδί» ο Ειδικός Διαχειριστής της ΔΟΛ ΑΕ, κ. A. Αγγελίδης.

Το σκεπτικό του δικαστηρίου παρέμεινε από την αρχή μέχρι το τέλος αμετακίνητο πως ουδεμία σχέση είχε η υπό ειδική διαχείριση και πλέον κηρυχθείσα σε πτώχευση «ΔΟΛ ΑΕ» με τη «ΔΟΛ DIGITAL», καθώς πρόκειται για διαφορετικά νομικά πρόσωπα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ανάμεσα στις καταθέσεις των μαρτύρων αναφέρθηκαν λεπτομέρειες του «φιάσκου», όπως η περιβόητη δήλωση καθησυχασμού από τον Σταύρο Ψυχάρη για τα «γεμάτα αμπάρια» που θα ξεχρέωναν τους απλήρωτους υπαλλήλους σε περίπτωση που οι τράπεζες αρνούνταν να του χορηγήσουν μια ακόμη δανεική «χρηματική ένεση».

Πρέπει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της εταιρείας είχε ενημερώσει τους εργαζoμένους πριν από την πώληση πως «θα ήταν οι μόνοι που θα σωθούν, καθώς ανήκαν σε ξεχωριστή εταιρεία και οι ευθύνες θα περνούσαν αυτούσιες στον επόμενο διαχειριστή της». Επίσης, τους έριχναν στο φιλότιμο και ζητούσαν να κάνουν κουράγιο και να δουλέψουν απλήρωτοι «για να μην υποβαθμιστεί το προϊόν και να πιάσει ακριβότερο τίμημα στην πώληση».

Videos

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

  • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok