ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Στο Νταβός ο Μητσοτάκης για διπλωματικές επαφές και συναντήσεις με επενδυτές

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 08:22

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας συμμετέχει σήμερα και αύριο (23 και 24 Ιανουαρίου) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής βρίσκεται στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης και, στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος, ο πρωθυπουργός θα λάβει μέρος σε δύο ξεχωριστά πάνελ, ενώ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Φόρουμ θα έχει σημαντικές επαφές με οικονομικό, επιχειρηματικό αλλά και πολιτικό ενδιαφέρον.

Σήμερα, στις 12.30 ώρα Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνομιλήσει, παρουσία κοινού, με τον καθηγητή Ιστορίας των Πανεπιστημίων Harvard και Stanford Νιάλ Φέργκιουσον (Niall Ferguson) και η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας (live streaming). Ο κ. Φέργκιουσον αρθρογραφεί συχνά στον ελληνικό τύπο με θέματα που ενδιαφέρουν τους Έλληνες.

Αργότερα, στις 15.30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετάσχει σε πάνελ με θέμα «Αναζητώντας ένα Πράσινο New Deal», στο οποίο θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Φρανς Τίμερμανς (Frans Timmermans) και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε (Mark Rutte). Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναπτύξει τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης που αποσκοπούν στην προστασία του Περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς και τρόπους που αυτή η πολιτική εντάσσεται στη γενικότερη ευρωπαϊκή προσπάθεια. Και αυτό το πάνελ θα καλυφθεί μέσω live streaming.

Επειδή το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Νταβός εκτός από το ότι αποτελεί σημείο εκκίνησης νέων διπλωματικών κινήσεων εστιάζει σαφώς στην προέλκυση νέων επενδύσεων, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με επενδυτές και εκπροσώπους μεγάλων ξένων επιχειρήσεων. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν οι συναντήσεις με τον πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ (Brad Smith), τον διευθύνοντα σύμβουλο της ENEL, Φραντσέσκο Σταράτσε (Francesco Starace), τη διευθύνουσα σύμβουλο της Visa Europe, Σαρλότ Χογκ (Charlotte Hogg), τον πρόεδρο του Bloomberg, Πίτερ Γκράουερ (Peter T. Grauer), τον διευθύνοντα σύμβουλο της Japan Bank for International Cooperation (JBIC), Ταντάσι Μαέντα (Tadashi Maeda), την οικονομική διευθύντρια της Heineken, Λοράνς Ντεμπρού (Laurence Debroux) και τον επικεφαλής της Google για τις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, Ματ Μπρίτιν (Matt Brittin). Σε αυτές ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, την πορεία της προς την επενδυτική βαθμίδα και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις απελευθέρωσης της αγοράς.

Στο πλαίσιο των πυκνών επαφών που θα έχει αυτό το διήμερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από εκείνες με οικονομικό, περιλαμβάνονται και άλλες με πολιτικό ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα (23 Ιανουαρίου) η ατζέντα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει συνάντηση με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Άνεγκρετ Κραμπ -Καρενμπάουερ (Annegret Kramp-Karrenbauer). Θα ακολουθήσει συνάντηση και με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λε Μερ (Bruno Le Maire). Οι συναντήσεις γίνονται στον απόηχο των διπλωματικών πρωτοβουλιών της Ελλάδος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου εκ μέρους της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Σε 4 φορές ισόβια καταδικάστηκε ο Κώστας Πάσσαρης

Εμπρηστικών επιθέσεων συνέχεια - Πυρπόλησαν 4 αυτοκίνητα κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Δεν θα τινάξουμε τη μπάνκα στον αέρα για τις εκλογές»
  • Συνάντηση Μητσοτάκη με Πρόεδρο Λιθουανίας - Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή άμυνα και η ενεργειακή ασφάλεια
  • Μητσοτάκης: Η διπλή αναβάθμιση επιβεβαιώνει την ορθότητα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής
  • Μήνυμα Μητσοτάκη προς Τουρκία από την Αίγυπτο: Σταθερότητα δεν σημαίνει υποχωρητικότητα, ούτε ανοχή σε τετελεσμένα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Everest Announces Agreement to Sell Chile Insurance Operations to AIG
  • Πειραιώς - Δείκτης Στεγαστικού Κλίματος: Προσδοκίες και αντιλήψεις των ελληνικών νοικοκυριών για την αγορά ακινήτων
  • Νέος Τεχνικός Διευθυντής στην ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική o κ. Μιχάλης Κολέτσος
  • Bioderma & Emmanouela Cosmetics δημιουργούν το Pink with Purpose Kit, για να ενισχύσουν το «Άλμα Ζωής»
  • Ferrari: Αύξηση 6% των εσόδων στο εννεάμηνο, στα 5,68 δισ. ευρώ
  • Κυβερνοεπίθεση σε κρεοπωλείο στην Κηφισιά – Ανέβασαν τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version