Θύελλα πολιτικών αντιδράσεων για τη δήλωση Τσίπρα περί ελέγχου «αρμών της εξουσίας»

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 17:12
Θύελλα πολιτικών αντιδράσεων για τη δήλωση Τσίπρα περί ελέγχου «αρμών της εξουσίας»

Πολιτική θύελλα ξέσπασε από τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο για τον έλεγχο κρίσιμων αρμών της εξουσίας από την «δεύτερη φορά Αριστερά».

«Αποτελεί πρόκληση κατά της Δημοκρατίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. «Αυτό είναι χούντα», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ για «ολοκληρωτικές αντιλήψεις» και «απόπνοια ακροδεξιών πρακτικών» κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ένα από τα κρίσιμα ερωτήματα που θα πρέπει να συζητηθούν στην ΚΕ είναι πώς θα καταφέρει τη δεύτερη φορά η Αριστερά, κερδίζοντας τις εκλογές, να αναλάβει την ευθύνη και των έλεγχο κρίσιμων αρμών της εξουσίας.

«Πώς θα καταφέρουμε τη δεύτερη φορά η Αριστερά, πώς θα καταφέρουμε κερδίζοντας τις εκλογές, αυτή τη φορά να αναλάβουμε την ευθύνη και τον έλεγχο, όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων, όχι μόνο των υπουργείων, αλλά και κρίσιμων αρμών της εξουσίας; Είναι ένα ερώτημα αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Ενώ διερωτήθηκε εάν μπορεί να εφαρμοστεί ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα προς όφελος της πλειοψηφίας.

«Τι κάνουμε με τις τράπεζες, τα κόκκινα δάνεια, για την προστασία των δανειοληπτών;

Τι κάνουμε με την ΤτΕ, όταν συστηματικά και με σχέδιο υπονομεύει την κυβέρνηση και την κυβερνητική πολιτική που έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός;

Τι κάνουμε με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς όταν οι ίδιοι αποτελούν εστίες διαφθοράς και κράτος εν κράτει;

Τι κάνουμε με τη δημόσια διοίκηση, όταν υπάρχουν θύλακες δολιοφθοράς του κυβερνητικού έργου που ο ελληνικός λαός έχει ψηφίσει, της κυβέρνησης που ο λαός έχει επιλέξει;

Τι κάνουμε με τους εκπροσώπους της διαπλοκής και του παλιού πολιτικού συστήματος μέσα σε κρίσιμες δομές εξουσίας, κρατικές δομές;

Τι κάνουμε με τους ολιγάρχες που κατέχουν μονοπωλιακές θέσεις στα μέσα ενημέρωσης;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. 

Στ. Πέτσας: Πρόκληση κατά της Δημοκρατίας η δήλωση Τσίπρα

Η ανατριχιαστική δήλωση Τσίπρα ότι «την δεύτερη φορά θα ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας» αποτελεί πρόκληση κατά της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, του ίδιου του Πολιτισμού», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Για να προσθέσει πως «στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, "αρμοί της εξουσίας", πέραν της Εκτελεστικής, είναι η Νομοθετική, η Δικαστική, αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης. Που οφείλουν να δρουν ανεξάρτητα από τον έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης. Και η Ελλάδα έχει Σύνταγμα που εγγυάται τη διάκριση των εξουσιών».

Ανέφερε ακόμα ο κ. Πέτσας πως «ο διήμερος δήθεν "απολογισμός" του ΣΥΡΙΖΑ έκρυψε κάτω από το χαλί αυτά που ήθελαν να μάθουν όλοι οι Έλληνες: γιατί χάθηκαν πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ εθνικού πλούτου, γιατί έκλεισαν οι τράπεζες και γιατί οι πολίτες φορτώθηκαν με τόσους άδικους φόρους».

Για χούντα κάνει λόγο ο Άδ. Γεωργιάδης

«Αυτό που περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι χούντα», είπε σε έντονο τόνο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είπε δηλαδή ότι αν κυβερνήσει δεύτερη φορά, πρέπει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, όλους τους άλλους θεσμούς. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία εδράζεται στη διάκριση των εξουσιών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

ΚΙΝΑΛ: Ολοκληρωτικές αντιλήψεις και απόπνοια ακροδεξιών πρακτικών

«Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι επιδιώκει όχι μόνο τον έλεγχο της Κυβέρνησης, αλλά και των αρμών της εξουσίας. Αυτό σημαίνει ότι εμμένει πλήρως στις αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές που στην περίοδο της διακυβέρνησης του ζήσαμε. Με αιχμή την προσπάθεια ελέγχου των μέσων ενημέρωσης και το παραδικαστικό κύκλωμα του Ρασπούτιν», σημειώνει σε σχόλιό του το Κίνημα Αλλαγής.

Για να συμπληρώσει ότι «όλα αυτά αποπνέουν ολοκληρωτικές αντιλήψεις, ακροδεξιές πρακτικές που δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία».

Videos

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

  • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok