Στις Βρυξέλλες ο Ν. Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων
Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 18:36Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να λάβει μέρος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης.
O υπουργός Εξωτερικών αρχικά θα μετάσχει σε άτυπο πρόγευμα εργασίας, με τη συμμετοχή του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, κατά το οποίο θα εξετασθεί η ενταξιακή προοπτική της χώρας, καθώς και στη Διάσκεψη Δωρητών για την Αλβανία σε συνέχεια του καταστροφικού σεισμού τον παρελθόντα Νοέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει ακόμη σε πρόγευμα εργασίας, προπαρασκευαστικό του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, των υπουργών Εξωτερικών που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).
Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, οι συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών θα εστιάσουν στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή, το Σαχέλ, τη Βενεζουέλα και τα Δυτικά Βαλκάνια. Επιπλέον, το Συμβούλιο θα επικεντρωθεί στις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, ενώ θα συζητηθούν οι σχέσεις ΕΕ-Ινδίας και ΕΕ-Αφρικανικής Ένωσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί ακόμη με τον ομόλογό του από την Εσθονία, χώρα μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2020-21.
Σχετικά Άρθρα
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Δεν θα τινάξουμε τη μπάνκα στον αέρα για τις εκλογές»
- Σύναντηση Δένδια - Ρούμπιο: Υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνοφρουράς της Φλόριντα
- Ο Κ. Χατζηδάκης στις Βρυξέλλες για την ευρωπαϊκή συμμαχία κατά της γραφειοκρατίας
- Δένδιας: Η Ελλάδα θα βοηθήσει στην αντιβαλλιστική προστασία της Βουλγαρίας
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Arthur J. Gallagher & Co. Announces Leadership Transition in Gallagher's Benefits & HR Consulting Division -
PureHealth: Αύξηση των καθαρών κερδών κατά 14,1% στα 482 εκατ. δολάρια ΗΠΑ στο εννεάμηνο -
Jumbo: Αύξηση 13% των πωλήσεων τον Οκτώβριο και 6,7% στο δεκάμηνο -
Aon Launches Healthcare Risk Capital Vertical to help U.S. Providers and their Insurers Manage and Finance Converging Risk -
Εθνική Τράπεζα: Ισχυρή κερδοφορία στα 996 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2026 -
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πρόστιμα σε Πειραιώς, ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή και ΑΤΕ Προοδευτική