Στις Βρυξέλλες ο Ν. Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων
Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 18:36Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να λάβει μέρος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης.
O υπουργός Εξωτερικών αρχικά θα μετάσχει σε άτυπο πρόγευμα εργασίας, με τη συμμετοχή του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, κατά το οποίο θα εξετασθεί η ενταξιακή προοπτική της χώρας, καθώς και στη Διάσκεψη Δωρητών για την Αλβανία σε συνέχεια του καταστροφικού σεισμού τον παρελθόντα Νοέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει ακόμη σε πρόγευμα εργασίας, προπαρασκευαστικό του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, των υπουργών Εξωτερικών που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).
Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, οι συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών θα εστιάσουν στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή, το Σαχέλ, τη Βενεζουέλα και τα Δυτικά Βαλκάνια. Επιπλέον, το Συμβούλιο θα επικεντρωθεί στις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, ενώ θα συζητηθούν οι σχέσεις ΕΕ-Ινδίας και ΕΕ-Αφρικανικής Ένωσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί ακόμη με τον ομόλογό του από την Εσθονία, χώρα μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2020-21.
Σχετικά Άρθρα
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Δεν θα τινάξουμε τη μπάνκα στον αέρα για τις εκλογές»
- Σύναντηση Δένδια - Ρούμπιο: Υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνοφρουράς της Φλόριντα
- Ο Κ. Χατζηδάκης στις Βρυξέλλες για την ευρωπαϊκή συμμαχία κατά της γραφειοκρατίας
- Δένδιας: Η Ελλάδα θα βοηθήσει στην αντιβαλλιστική προστασία της Βουλγαρίας
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ferrari: Αύξηση 6% των εσόδων στο εννεάμηνο, στα 5,68 δισ. ευρώ -
Κυβερνοεπίθεση σε κρεοπωλείο στην Κηφισιά – Ανέβασαν τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς -
ΟΤΕ: Πρόταση του ΔΣ για επανεκλογή του Κώστα Νεμπή για νέα τριετή θητεία -
Εκδήλωση για την Ημέρα της Ιδιωτικής Ασφάλισης στις Σέρρες -
Tjeerd Bosklopper to succeed David Knibbe as CEO of NN Group -
Κακοκαιρία «AGNETA»: Σε κατάσταση RED CODE επτά περιοχές μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας