Την Τρίτη το διάγγελμα Μητσοτάκη για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων

Κυριακή, 26 Απριλίου 2020 21:15
Την Τρίτη το διάγγελμα Μητσοτάκη για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων

Την Τρίτη το απόγευμα θα απευθύνει το διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας τις κατευθυντήριες γραμμές για τη χαλάρωση των μέτρων, η οποία θα εξειδικευθεί σε τρεις βασικούς πυλώνες: Εμπόριο-μεταφορές, σχολεία, θέματα άθλησης και ατομικές προπονήσεις. 

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το σχέδιο των 63 ημερών που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την επιστροφή στην κανονικότητα έχει ως εξής:

ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ

Το στάδιο αυτό έχει κομβικές 3 ημερομηνίες:

27 Απριλίου: Ανοίγουν Υποθηκοφυλακεία, (και υπηρεσίες στα) Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία. Την πρεμιέρα όμως στις 28 Απριλίου μπλοκάρουν οι δικηγόροι της Αθήνας που αποφάσισαν αποχή

4 Μαΐου: Ανοίγουν οι μετακινήσεις (με εξαίρεση τα νησιά) και πιθανόν ξεχνάμε τα sms στο 13033. Ανοίγουν οι μικρές επιχειρήσεις λιανεμπορίου(εκτός πολυκαταστημάτων και μεγάλων καταστημάτων) , καταστήματα προσωπικής υγιεινής και κομμωτήρια.

Στις 11 Μαΐου θα επιστρέψει στο σχολείο η Γ’ Λυκείου. Πιθανώς στις 25/5 οι υπόλοιπες τάξεις των Λυκείων και τα Γυμνάσια και στις 8/6 τα Δημοτικά σχολεία.

Μέχρι τέλος Μαΐου θα γίνει η αξιολόγηση με την ελπίδα να μην έχουμε πισωγυρίσματα

ΣΤΑΔΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει ευρύτερο άνοιγμα: Την 1 Ιουνίου αρχίζουν πάλι οι ποινικές δίκες σε Πρωτοδικείο Εφετείο και Άρειο Πάγο. Ανοίγουν πολυκαταστήματα και μεγάλα καταστήματα, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και επιστρέφουν στο σχολείο Λύκειο και Γυμνάσιο (αν δεν έχουν γυρίσει νωρίτερα). Αρχίζει και η ατομική άσκηση σε ανοιχτό χώρο.

ΣΤΑΔΙΟ ΤΡΙΤΟ

Η τρίτη φάση προβλέπει ότι : Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν οι υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες, πάρκα, παιδότοποι, αθλητικές εγκαταστάσεις, μικρά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, δημοτικά και πανεπιστήμια, με ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους για 2-3 εβδομάδες σε αυτά. Ανοίγουν επίσης και εστιατόρια με τραπέζια έξω, ανά 1,5 μέτρο και με έως 6 άτομα στο καθένα.

ΣΤΑΔΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ

Το σχέδιο των 63 ημερών ολοκληρώνεται , καλώς εχόντων των πραγμάτων στις 29 Ιουνίου. Οπότε ανοίγουν μπαρ, κινηματογράφοι, νυχτερινά κέντρα και μεγάλα ξενοδοχεία με όριο πληρότητας , πιθανόν 50% για μικρό διάστημα.

Το σχέδιο, πάντως, βάζει κανόνες και για ευπαθείς ομάδες: Συνέχιση διαμονής και εργασίας από το σπίτι, Μαθητές με υποκείμενα νοσήματα θα κάνουν μαθήματα μέσω τηλε-εκπαίδευσης, τηλε-εργασία σε ποσοστό τουλάχιστον 30% των ωρών εργασίας του προσωπικού επιχειρήσεων

Προτείνεται επίσης η ιδέα της εφαρμογής διαβατηρίου αντισωμάτων και χρήσης ειδικής εφαρμογής για τον εντοπισμό κρουσμάτων μέσω Bluetooth, υπηρεσιών γεωεντοπισμού, καθώς και τηλεϊατρική για το σύνολο της χώρας.

Videos

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

  • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok