1.843 πρόσφυγες έφυγαν από τη Λέσβο τις τελευταίες 20 ημέρες
Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 11:29Συνολικά 1.843 πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στη Λέσβο με δικαίωμα μετακίνησης στην υπόλοιπη Ελλάδα έφυγαν προς το εσωτερικό της Ελλάδας σε 20 ημέρες, και συγκεκριμένα από την Παρασκευή 5 Ιουνίου μέχρι και χθες, 25 Ιουνίου. Οι τελευταίοι 56 αναχώρησαν χθες το βράδυ με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά. Η αναχώρηση προσφύγων από τη Λέσβο με δικαίωμα μετακίνησης αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 23ης Ιουνίου από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που διαμένουν στον καταυλισμό στο ΚΥΤ Μόριας κατέβηκε στους 15.691, ενώ ο συνολικός αριθμός τους στο νησί ανέρχεται στους 17.806.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες μέχρι τη Δευτέρα -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 έως 6 Νοεμβρίου -
Allianz Beach Arena for the LA28 Olympic and Paralympic Games joins the Allianz Family of Stadiums -
BNP Paribas Group: Results as of 30 September 2026 -
«Ανακαίνιση Κατοικίας»: Έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης αρχικά για κλειστές κατοικίες -
Ν. Παπαθανάσης: 39,9 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας