Συνελήφθη Μυκονιάτης δικηγόρος που έσπασε την καραντίνα
Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020 12:18Συνελήφθη στο νησί των ανέμων ένας Μυκονιάτης δικηγόρος, ο οποίος αν και όφειλε να παραμείνει σε καραντίνα σε ξενοδοχείο αναφοράς στην Αθήνα μετά από διάγνωση του κορωνοϊού σε άτομο του στενού του περιβάλλοντος, εκείνος έσπασε την καραντίνα και πήγε στη Μύκονο.
Ωστόσο, το βράδυ της Παρασκευής πήγε στο ΑΤ Μυκόνου για να κάνει μία καταγγελία και εκεί διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος έπρεπε να βρίσκεται στο ξενοδοχείο καραντίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος απάντησε πως ήταν κλεισμένος σε σπίτι στη Μύκονο, όμως δεν έπεισε κι έτσι του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ ενώ κατηγορείται και για κακούργημα, που αφορά στη διάδοση της πανδημίας.
Από την πλευρά του ο δικηγόρος αρνείται ότι ήταν σε καραντίνα υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν είχε σχετική ενημέρωση. Ειδικότερα, μιλώντας στο protothema.gr, δήλωσε ότι στο αστυνομικό τμήμα Μυκόνου, όπου μετέβη για την καταγγελία του, ανακοινώθηκε ότι πρέπει να συλληφθεί γιατί είναι κρούσμα και έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα.
«Ζήτησα να μου επιδειχθεί το δήθεν θετικό αποτέλεσμα εξέτασης και όπως ήταν αναμενόμενο δε μου επιδείχθηκε καμία εξέτασή μου. Ακολούθως μου γνωστοποιήθηκε πως δήθεν ήμουν σε ξενοδοχείο καραντίνας στην Αθήνα, από το οποίο… και δραπέτευσα. Όταν ζήτησα να μου επιδειχθεί το έγγραφο της Πολιτικής Προστασίας για την είσοδό μου στο ξενοδοχείο, φυσικά δε μου επιδείχθηκε τίποτε… φυσικά γιατί ουδέποτε όχι μόνο δε συνέβη κάποιο τέτοιο γεγονός, αλλά ούτε και προβλέπεται αφού τα ξενοδοχεία καραντίνας έχουν προβλεφθεί μόνο για τους τουρίστες», συνέχισε ο δικηγόρος.
Σχετικά Άρθρα
- Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Ψηφιακές εξετάσεις οδηγών και νέο σύστημα έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας
- Νορβηγία: Απαγόρευση πρόσβασης σε TikTok, Snapchat και Roblox σε άτομα κάτω των 16 ετών
- Σήφης Βαλυράκης: Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης άσκησε η Εισαγγελία Εφετών
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
WTW launches RiskAgility Financial Modeler with expanded agentic capabilities -
Blue Carrier 2: Διαβεβαιώσεις για αποζημιώσεις από την Attica Group -
Allstate - September 2026 Monthly Release -
ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 9% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο 2026 σε ετήσια βάση -
Αύξηση 4,8% στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας το 9μηνο του 2026 -
QIC Study: Most Motorists in Qatar Choose Car Insurance Based on Reputation, Not Price