Δ. Αθηναίων: Προκήρυξη διαγωνισμού 520.000 ευρώ για χριστουγεννιάτικο στολισμό

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 17:46
Δ. Αθηναίων: Προκήρυξη διαγωνισμού 520.000 ευρώ για χριστουγεννιάτικο στολισμό

Ο Δήμος Αθηναίων προκήρυξε διαγωνισμό συνολικής εκτιμώμενης αξίας 520.800 ευρώ (420.000,00€ χωρίς Φ.Π.Α. 24%) για την προμήθεια ηλεκτρολογικού εξοπλισμού για τον εορταστικό στολισμό του Δήμου Αθηναίων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη, ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός προμηθεύεται για την συμπλήρωση του υπάρχοντος εξοπλισμού που διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων αλλά και για την ανάδειξη μέσω του εορταστικού στολισμού σημείων της πόλης, οδών και δρόμων προκειμένου της ανάδειξης και διάχυσης στην πόλη του εορταστικού κλίματος της περιόδου.

Προσφορές μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 7 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως στην περσινή εορταστική περίδο είχε υλοποιηθεί η πρωτοβουλία «Υιοθέτησε την Πόλη σου» στο πλαίσιο της οποίας 19 εταιρείες, ιδρύματα, φορείς και σωματεία ανέλαβαν να στολίσουν και να φωταγωγήσουν για την περίοδο των εορτών αντίστοιχα σημεία της πόλης.

Όπως είχε ανακοινωθεί τον Νοέμβριο του 2019, η πρωτοβουλία αυτή έδωσε «την δυνατότητα στον Δήμο Αθηναίων να φωταγωγήσει με τις δικές του δυνάμεις και την υλικοτεχνική υποδομή που έχει ήδη στην διάθεση του μια σειρά από περιοχές που είτε δεν υπήρξε παλαιοτέρα εορταστικός φωτισμός είτε αυτός ήταν υποτυπώδης και δεν βοηθούσε στην δημιουργία Χριστουγεννιάτικου κλίματος για μικρούς και μεγάλους. Κι αυτό γιατί η Αθήνα μέχρι και τις προηγούμενες γιορτές στολιζόταν με υλικό που είχε προμηθευτεί τελευταία φορά ο Δήμος Αθηναίων  στις αρχές της δεκαετίας του 2000».

Συγκεκριμένα, το «Ίδρυμα Ωνάση» (με τις γνωστές αντιδράσεις) είχε αναλάβει τη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Hilton μέχρι το Σύνταγμα, η «Coca–Cola» φώτισε την πλατεία Συντάγματος και την Πανεπιστημίου, η «Protergia» -ο τομέας Ενέργειας της MYTILINEOS- ανέλαβε τον στολισμό και την εγκατάσταση του στην Ερμού, στην Ακαδημίας και στη Φιλελλήνων, ο Όμιλος ΟΤΕ φώτισε τη Σταδίου και η «Παπαστράτος» τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Η «ΔΕΗ» στόλισε την Χαλκοκονδύλη και την 3ης Σεπτεμβρίου, η εταιρία «AEGEAN» ανέλαβε την Σκουφά και την Κανάρη, ο Όμιλος «MOTOR OIL» μέσω της «nrg» την Αμαλίας, η «Εθνική Τράπεζα» την Πλατεία Κοτζιά και την Αθηνάς και η «Εθνική Ασφαλιστική» τη Συγγρού στο τμήμα μεταξύ Αγίου Σώστη και Κόμβου Καλλιρρόης. O «Παναθηναϊκός ΑΟ» φώτισε την Αλεξάνδρας, η «Ionian Hotel Enterprises SA» την Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Hilton μέχρι τη Λ. Αλεξάνδρας και η «Πειραιώς Real Estate και Picar» τη Βουκουρεστίου στο τμήμα μεταξύ Σταδίου και Πανεπιστημίου.

Πλατείες της πόλης επίσης στολίστηκαν και με την στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και συγκεκριμένα η Ομόνοια από τις εταιρίες «Athens Tiare Hotel», «ΑΤΤΙΚΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ», «Hondos Center», καθώς και την «Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας» (ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α.), η πλατεία Καραϊσκάκη από τα ξενοδοχεία «Wyndham Grand Athens», «Wyndham Athens Residence», «K29» (members of Zeus International) και η πλατεία Αγίας Ειρήνης από την «Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok