Πιερρακάκης: Η Ελλάδα θα έχει 5G στις αρχές του 2021
Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 13:09Η Ελλάδα θα έχει 5G στις αρχές της επόμενης χρονιάς δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, προσθέτοντας ότι με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή «δημιουργήσαμε ένα επενδυτικό fund που θα επενδύσει σε εταιρείες που χρησιμοποιούν 5G», το οποίο αποτελεί «ένα ελληνικό παράδειγμα στην Ευρώπη».
Ο υπουργός δήλωσε ακόμα ότι πολύ σύντομα θα δούμε νέες υπηρεσίες στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση κάνοντας ειδική αναφορά ότι σε ένα μήνα οι τράπεζες με συγκατάθεση θα «τραβάνε» στοιχεία, όπως το εκκαθαριστικό Εφορίας.
Αναφερόμενος στην επένδυση της Microsoft, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι το data center που ανακοινώθηκε είναι το 8ο στην Ευρώπη, ενώ δεν υπάρχει άλλο στην νοτιοανατολική Ευρώπη. «Άτυπα ανταγωνιστήκαμε τις άλλες χώρες της περιοχής, καθώς αφορά την ευρύτερη περιοχή αυτή η υποδομή», συμπλήρωσε.
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στον πολιτικό πολλαπλασιαστή από την επένδυση αυτή σημειώνοντας ότι «οι εταιρίες αυτές αξιολογούν το πολιτικό ρίσκο της χώρας και την προοπτική της. Όταν επιλέγουν τη χώρα αυτό σημαίνει κάτι για εμάς. Το δεύτερο κομμάτι έχει με την ίδια φύση της επένδυσης. Το να αποθηκευτούν δεδομένα άλλων χωρών εδώ, άτυπα, έχει και μια γεωπολιτική συνεπαγωγή», εξηγώντας ότι τα data center «είναι σαν αγωγός ρεύματος». Εξήγησε, δε, ότι η Microsoft ανακοινώνει το αποτύπωμα σε βάθος χρόνου από τις θέσεις που δημιουργεί. «Αυτές και άλλες επενδύσεις θα δημιουργήσουν έναν τέτοιο πολλαπλαστιαστή σημαντικό. Δημιουργούν μια συνθήκη αναβάθμισης του τεχνολογικοί οικοσυστήματος στη χώρα».
Σχετικά Άρθρα
- Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προκλητική η κύρωση του τουρκολυβικού μνημονίου - Ελλάδα και Τουρκία να λύσουν με διάλογο τις διαφορές τους
- Η Κομισιόν παραπέμπει την Ελλάδα και την Κύπρο στο Δικαστήριο της ΕΕ για ελλείψεις στους XYTA
- Κ. Μητσοτάκης: 36 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης - Το σχέδιο έως το 2030 - Το μήνυμα προς την Τουρκία
- Η Ελλάδα σε κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) την Παρασκευή
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Allianz Beach Arena for the LA28 Olympic and Paralympic Games joins the Allianz Family of Stadiums -
BNP Paribas Group: Results as of 30 September 2026 -
«Ανακαίνιση Κατοικίας»: Έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης αρχικά για κλειστές κατοικίες -
Ν. Παπαθανάσης: 39,9 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας -
ΔΕΔΔΗΕ: Από 1ης Νοεμβρίου το χειμερινό ωράριο της διζωνικής μειωμένης τιμολόγησης -
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 7,6% η ανεργία τον Σεπτέμβριο 2026