ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρ. Τρίκκης και Σταγών Αλέξιος

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 12:52

Εκοιμήθη, σε ηλικία 88 ετών, ο Μητροπολίτης πρ. Τρίκκης και Σταγών Αλέξιος, ο οποίος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Ο μακαριστός Μητροπολίτης Αλέξιος (κατά κόσμον Θεόδωρος Μιχαλόπουλος) γεννήθηκε στον Πειραιά τo 1932. Σύμφωνα με στοιχεία της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1960. Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Πεντέλης το 1954 και χειροτονήθηκε διάκονος το ίδιο έτος στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Πειραιά από τον μακαριστό Επίσκοπο Μαραθώνος Δαμασκηνό.

Πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως διάκονος στις Ιερές Μητροπόλεις Ξάνθης και Πειραιώς, ενώ διετέλεσε στρατιωτικός ιεροκήρυκας κατά τη διετία 1955-57. Για πέντε χρόνια είχε οριστεί βοηθός επίσκοπος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ εκπροσωπώντας τον σε πολλά πνευματικά και διοικητικά θέματα. Στα 34 χρόνια ποιμαντορίας κατόρθωσε να αφουγκραστεί τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής των Τρικάλων και προσπάθησε να δώσει λύσεις στα ανακύπτοντα εκάστοτε προβλήματα.

Ιδιαίτερη φροντίδα επέδειξε για την ανέγερση και ανακαίνιση ιερών ναών με αποκορύφωμα την ανέγερση του Προσκυνηματικού Ναού επ' ονόματι του πολιούχου Τρικάλων Αγίου Βησσαρίωνος.

Άλλα έργα είναι η ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου «ΑΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ» πλησίον του επισκοπείου, με αίθουσα διαλέξεων, εκκλησιαστική βιβλιοθήκη, εκκλησιαστικού μουσείου και του Ραδιοφωνικού Σταθμού «ΑΓΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΣ».

Τα 34 χρόνια ποιμαντορίας του σημαδεύτηκε, μεταξύ άλλων, από την επίσκεψη του μακαριστού Οικουμενικού Πατριάρχη Δημητρίου Α' (28-9-1990).

Εξελέγη Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών την 1η Οκτωβρίου 1981 και ενθρονίστηκε την 21η του ίδιου μήνα. Παρέμεινε στη θέση του μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015, οπότε παραιτήθηκε υπέρ του τότε Πρωτοσυγκέλλου του και νυν Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Στο Αμμάν μεταβαίνει αύριο ο Νίκος Δένδιας για τριμερή με Κύπρο-Ιορδανία

Κλειστά σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία, Δικαστήρια μέχρι τις 7 Ιανουαρίου

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Στημένα παιχνίδια μπάσκετ: Στον ανακριτή ο Παναγιώτης Γιαννάκης τη Δευτέρα
  • e-ΕΦΚΑ: Από τις 2 Νοεμβρίου μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο
  • Συνελήφθη ο Βαγγέλης Λιόλιος, εντάλματα για άλλους πέντε
  • Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Ψηφιακές εξετάσεις οδηγών και νέο σύστημα έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Στημένα παιχνίδια μπάσκετ: Στον ανακριτή ο Παναγιώτης Γιαννάκης τη Δευτέρα
  • ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων στις 27 Οκτωβρίου 2026
  • e-ΕΦΚΑ: Από τις 2 Νοεμβρίου μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο
  • Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων: Γεύμα εργασίας με τον αρχηγό του Λιμενικού
  • Β. Κικίλιας: «Η εξωτερική πολιτική είναι αέναη μάχη - Ούτε βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα»
  • Danske Bank becomes the first bank in the Nordic countries to enable business customers to bank through AI agents

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version