ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Θ.Λιβάνιος: «Παράλογος ο φόρος 2% επί του τζίρου των εκδοτικών επιχειρήσεων υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ»

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 20:45

Τη σύσταση  ομάδας εργασίας για τα θέματα του Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη 18.03.2021 με τους Προέδρους των Ενώσεων Εκδοτών (ΕΔΙΠΤ, ΣΗΠΕ και ΕΙΕΤ). 

Στην τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Λιβάνιος χαρακτήρισε παράλογο φόρο το 2% επί του τζίρου των εκδοτικών επιχειρήσεων υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ και  ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να οριστικοποιηθεί  η ΚΥΑ αναφορικά με τους  όρους και τις προϋποθέσεις υπαγωγής των επιχειρήσεων ΜΜΕ στην επιδότηση των οφειλών προς τον ΕΔΟΕΑΠ από το 2017 έως το 2020 σύμφωνα με το ν. 4779/2021.  Σημείωσε δε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι  να γίνουν συντονισμένες κινήσεις από όλες τις πλευρές, προκειμένου να εξευρεθεί μια μόνιμη λύση.  

Την ΕΔΙΠΤ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Μιχάλης Σαββάκης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου Μητρώου Τύπου που θα περιλαμβάνει το σύνολο του Τύπου με κριτήρια και προϋποθέσεις, αλλά χωρίς αποκλεισμούς, καθώς το Μητρώο Περιφερειακού Τύπου που συστάθηκε πρόχειρα από την προηγούμενη κυβέρνηση αφορά μόνο τις εφημερίδες που παίρνουν διακηρύξεις του Δημοσίου.

Ο κ. Λιβάνιος κράτησε σημειώσεις για όλα τα θέματα και υποσχέθηκε ότι θα είναι σε στενή συνεργασία τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του με τις Ενώσεις, προκειμένου να διευθετούνται ένα ένα τα ζητήματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Θετικός στον κορωνοϊό ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Διαψεύδει το Λιμενικό την τουρκική Ακτοφυλακή για φερόμενη εμπλοκή του σε κακομεταχείριση μεταναστών

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Θ. Λιβάνιος: Απευθείας στους δήμους, και όχι μέσω λογαριασμών ρεύματος, η πληρωμή των δημοτικών τελών
  • Θ. Λιβάνιος: Δεν έρχεται νέος ΕΝΦΙΑ – Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα επιβάρυνσης
  • Θ. Λιβάνιος: Πέντε δράσεις αποκατάστασης για τους πυρόπληκτους της Πάτρας
  • Περιφερειακός και Περιοδικός Τύπος μαζί για τα κοινά προβλήματα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Στημένα παιχνίδια μπάσκετ: Στον ανακριτή ο Παναγιώτης Γιαννάκης τη Δευτέρα
  • ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων στις 27 Οκτωβρίου 2026
  • e-ΕΦΚΑ: Από τις 2 Νοεμβρίου μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο
  • Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων: Γεύμα εργασίας με τον αρχηγό του Λιμενικού
  • Β. Κικίλιας: «Η εξωτερική πολιτική είναι αέναη μάχη - Ούτε βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα»
  • Danske Bank becomes the first bank in the Nordic countries to enable business customers to bank through AI agents

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version