ΚΙΝΑΛ: «Το επιτελικό κράτος έχει καταρρεύσει - Υπάρχει έλλειψη συντονισμού και συνεννόησης»

Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 16:20
ΚΙΝΑΛ: «Το επιτελικό κράτος έχει καταρρεύσει - Υπάρχει έλλειψη συντονισμού και συνεννόησης»

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά την επίσκεψη κλιμακίων του Κινήματος στην Αχαΐα, την Βαρυμπόμπη και την Εύβοια επικοινώνησε σήμερα με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής και ζήτησε πλήρη ενημέρωση για την κατάσταση των πυρκαγιών σε όλη την χώρα.

Δήλωση Βασίλη Κεγκέρογλου μετά την επίσκεψη στις φωτιές της Βόρειας Εύβοιας:

«Οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι εθελοντές, οι εργαζόμενοι στην πολιτική προστασία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνουν υπεράνθρωπη αλλά και άνιση προσπάθεια με τις πύρινες φλόγες, αφού το επιτελικό κράτος έχει καταρρεύσει και τα σχέδια είναι ανεφάρμοστα.

Υπάρχει έλλειψη συντονισμού και συνεννόησης σε εκείνους που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Δυστυχώς, και ενώ η μεγάλη καταστροφή στην Εύβοια είναι σε εξέλιξη, το αίτημα για ενίσχυση στην κατάσβεση με εναέρια μέσα,  δεν έχει ικανοποιηθεί».

Το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής που βρέθηκε στην περιοχή αποτελείται από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλη Κεγκέρογλου, τον Βουλευτή  Βοιωτίας Γιώργο Μουλκιώτη, τον Γραμματέα του Τομέα Πολιτικής Προστασίας Γρηγόρη Σκιαδόπουλο και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Πατρίδα μας η Στερεά» Κατερίνα Μπατζελή. 

Επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Ελυμνίων - Μαντουδίου στη Λίμνη, όπου και ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή.

Μετέβησαν στο μέτωπο της πυρκαγιάς στις Κεχριές, όπου και ενημερώθηκαν, από τον Εθνικό Διοικητή Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιο Δημακογιάννη καθώς και από τον επιχειρησιακό Συντονιστή του Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Κέρκυρας, Παξών και Λευκάδας, Υποστράτηγο Κ.Παχίδη, για τα κρίσιμα μέτωπα και ειδικά για την ανάγκη αναχαίτισης της φωτιάς στην γραμμή Σκεπαστή-Αμέλαντες.

«Έγινε η καταστροφή συνήθειά μας!»

«Έγινε η καταστροφή συνήθειά μας!». Με αυτά τα λόγια περιγράφει την κατάσταση των τελευταίων ημερών το Δίκτυο Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής.

Καθώς, «οι τελευταίες εφιαλτικές μέρες για την Ελλάδα αποτελούν ακόμη μια συνέπεια της κλιματικής αλλαγής που αλλάζει βίαια τον κόσμο και τις ζωές μας».

«Η Αττική, η Εύβοια, η Ρόδος, η Κως και η Μεσσηνία έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Ο φυσικός πλούτος της χώρας γίνεται βορά στις ορέξεις της φωτιάς, περιουσίες καταστρέφονται, ζώα καίγονται ζωντανά και όλοι ελπίζουμε να μην υπάρξει καμία ανθρώπινη απώλεια. Παρακολουθούμε τις προσπάθειες των πυροσβεστών, των υπαλλήλων των δήμων, των εθελοντών και των κατοίκων να περιορίσουν τη φωτιά και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας. Νιώθουμε χρέος να αναλάβουμε δράση άμεσα όχι μόνο για τις επόμενες γενιές, αλλά και για τη δική μας», επισημαίνει το Δίκτυο Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής.

Εν προκειμένω, όμως, για τη χθεσινή ημέρα, το Δίκτυο υποστηρίζει πως «ανέδειξε για πολλοστή φορά την ανυπαρξία σχεδίου και άμεσης αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού. Η παράλληλη πραγματικότητα που προσπαθεί να εδραιώσει η κυβέρνηση με τα αλληλοσυγχαρητήρια μεταξύ υπουργών και πρωθυπουργού εξοργίζει την κοινωνία και ειδικότερα τη νεολαία και κάνει τις ευθύνες και τις παραλείψεις των κυβερνώντων ακόμη πιο σοβαρές. Ζητάμε άμεση ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος και του εξοπλισμού του και ενίσχυση των εναέριων μέσων. Άλλωστε, λεφτά υπάρχουν όπως δείχνουν οι αγορές καινούριων περιπολικών κάθε μήνα, οι προσλήψεις χιλιάδων ειδικών φρουρών για την πανεπιστημιακή αστυνομία και χιλιάδων συμβούλων του "επιτελικού κράτους". Είναι καιρός να προτεραιοποιήσουμε τις πολιτικές πρόληψης σε κάθε επίπεδο απέναντι σε αυτές της καταστολής. Το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση πρόληψης και προστασίας απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης».

«Απέναντι στην ανικανότητα και τις ιδεοληψίες απαντάμε με προτάσεις για την κοινωνία, το περιβάλλον, τις ζωές μας. Καμία καθυστέρηση δεν είναι ανεκτή. Αναμένουμε την ανάληψη και τον καταλογισμό της ευθύνης για όσα τραγικά συμβαίνουν αυτές τις μέρες. Θέλουμε να πιστεύουμε πως κάποιος θα έχει την αξιοπρέπεια της παραίτησης αυτήν τη φορά. Κουράγιο και δύναμη σε όλες και όλους αυτές τις κρίσιμες ώρες!», καταλήγει το Δίκτυο Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok