ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Η καταστροφή στην Εύβοια από τη δορυφορική εικόνα του Copernicus – Η μεγαλύτερη πυρκαγιά όλων των εποχών

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2021 14:35

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service- Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψε από δορυφορική λήψη τη μεγάλη οικολογική καταστροφή από την πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια.

Η καμένη έκταση στο βόρειο τμήμα του νησιού ξεπερνάει τα 500.000 στρέμματα, ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τα 700.000.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη καταστροφή όλων των εποχών στην Ελλάδα από μία πυρκαγιά. Η δεύτερη πιο καταστροφική πυρκαγιά ήταν αυτή στην Ηλεία το 2007, όπου είχαν κατακαεί 443.280 στρέμματα. Προκειμένου να υπάρξει μια συνολικότερη εικόνα της καταστροφής σε όλη τη χώρα θα πρέπει στα παραπάνω καμένα στρέμματα να προστεθούν 150.000 καμένα στρέμματα στην Ηλεία, 111.120 στρέμματα στη Λακωνία και 84.540 στην Αττική. 

Η κατάσταση στα μέτωπα της βόρειας Εύβοιας

Μετά από 9 ημέρες καταστροφικής φωτιάς, αναζωπυρώσεις υπάρχουν ακόμα και τώρα στην παραλιακή ζώνη από την Αγία Άννα μέχρι και το Αγριοβότανο. Συγκεκριμένα, συνεχείς αναζωπυρώσεις, και μάλιστα επικίνδυνες, έχουμε στο Αγριοβότανο, στα Ελληνικά,στον Άγιο Νικόλαο, το Ψαροπούλι και τα Βασιλικά.

Μικρότερες αναζωπυρώσεις υπάρχουν στην Παναγία Ντινιούς, στον οικισμό Αθηνά στο Ασμήνι, στους Γαλατσάδες, την Αβγαριά και τους Καματριάδες.

Ιδιαίτερα στους Καματριάδες δίνεται μεγάλη μάχη από χθες για να σταματήσει η πυρκαγιά σε μια απόκρημνη περιοχή και να μην προχωρήσει μέσα στο δάσος δρυός που ονομάζεται «Τελέθριο» γιατί από εκεί οι φλόγες θα μπορούσαν να καταλήξουν στην Αιδηψό και τους Ωρεούς.

Ωστόσο, επειδή πολλοί από τους κρουνούς στα χωριά από την Αγία Άννα μέχρι το Αγριοβότανο δεν βγάζουν πλέον νερό λόγω της βλάβης στην ηλεκτροδότηση, δόθηκε εντολή και ένα δεξαμενόπλοιο έκανε την εμφάνισή του στην παραλία Ψαροπούλι μεταφέροντας νερό για να μπορέσει να τροφοδοτήσει τις υδροφόρες και αυτές με τη σειρά τους να γεμίσουν τα πυροσβεστικά.

Τέλος, εκατοντάδες στρατιώτες από το Στρατό και την Αεροπορία έφτασαν λίγο πριν το μεσημέρι και ήδη έχουν κατευθυνθεί σε διάφορες περιοχές για να αντιμετωπίσουν τις μικρές εστίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Κορυφώνεται σήμερα και αύριο η θεαματική βροχή των Περσείδων

Μεγάλη αναζωπύρωση τώρα στη Γορτυνία

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • AEGEAN: Αβάσιμες οι απειλές για βόμβα σε δύο πτήσεις της προς Μιλάνο και Βιέννη
  • Κυβερνοεπίθεση σε κρεοπωλείο στην Κηφισιά – Ανέβασαν τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς
  • Κακοκαιρία «AGNETA»: Σε κατάσταση RED CODE επτά περιοχές μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας
  • Επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Θάνου Πλεύρη στο Κολωνάκι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ναυπηγεία Σαλαμίνας - Naval Group: Νέα συμφωνία για την κατασκευή σουηδικών φρεγατών FDI
  • Emirates: Μείωση 66% των κερδών στο α΄ εξάμηνο
  • Hertz: Έσοδα 2,6 δισ. δολαρίων στο γ΄ τρίμηνο και καλύτερη επίδοση τριετίας
  • AEGEAN: Αβάσιμες οι απειλές για βόμβα σε δύο πτήσεις της προς Μιλάνο και Βιέννη
  • Arthur J. Gallagher & Co. Announces Leadership Transition in Gallagher's Benefits & HR Consulting Division
  • PureHealth: Αύξηση των καθαρών κερδών κατά 14,1% στα 482 εκατ. δολάρια ΗΠΑ στο εννεάμηνο

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version