Διεγράφη ο Κ. Μπογδάνος από την ΚΟ της ΝΔ με εντολή Μητσοτάκη

Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 20:34
Διεγράφη ο Κ. Μπογδάνος από την ΚΟ της ΝΔ με εντολή Μητσοτάκη

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Α΄ Αθήνας Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και προχώρησε στη διαγραφή του βουλευτή.

Έκρηξη Δένδια κατά Μπογδάνου: Απαράδεκτη η συμπαράταξη με Κασιδιάρη

Νωρίτερα, θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και του Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ, το οποίο προκάλεσε την οργή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, αναφορικά με το εμφυλιοπολεμικό παρελθόν της χώρας και τα γεγονότα στον Γράμμο και το Βίτσι, αλλά και τα πρόσφατα περιστατικά βίας από φασιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είπε από το βήμα της Βουλής το εξής: «Εγώ θυμίζω τον Γρίβα της ΕΟΚΑ, που είπε πως είχαμε τρεις εχθρούς, όμως οι χειρότεροι ήταν οι κομμουνιστές».

Τότε άμεση ήταν η αντίδραση του Θανάση Παφίλη, που είπε «εκτός από “τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος”, υπάρχουν και χειρότερα. “Τι μπογδάνος, τι Χρυσή Αυγή”».

Έπειτα, τον λόγο πήρε ο Θοδωρής Δρίτσας που αποκάλυψε πως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κατέθεσε στεφάνι πριν από λίγες μέρες μαζί με την Χρυσή Αυγή.

«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ, για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον», τόνισε ο Νίκος Δένδιας, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο: «Εγώ δεν γνωρίζω ποιος έχει παραστεί στην εκδήλωση για το Βίτσι. Λέω όμως το εξής. Οποιαδήποτε προσπάθεια σήμερα, προβολή στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών στο παρελθόν για την αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη, είναι πάντοτε απαράδεκτη. Η κατάθεση στεφάνου από την Χρυσή Αυγή στο αίμα νεκρών για την δημοκρατία είναι επίσης απαράδεκτη. Είναι η ώρα να σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή. Όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ, δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα εδώ τέτοια προσπάθεια», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης το αποφάσισε με καθυστέρηση δύο εβδομάδων κι αφού τον εξέθεσε ο Δένδιας

«Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε να διαγράψει από την Κ.Ο. του κόμματός του τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, αφού πρώτα τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα ο κ. Δένδιας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη του αντίδραση μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα.

Και συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η φασιστική και αποτρόπαια δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα νηπίων μεταναστών δεν ήταν ικανή, μέχρι που ο Μπογδάνος άγγιξε και το περιβάλλον του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε στη Βουλή ότι στις γιορτές μίσους σε Γράμμο – Βίτσι παρευρέθηκε μαζί με την επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, κα Μαρία Αντωνίου, αλλά και τον βουλευτή Καστοριάς της Ν.Δ. Ζήση Τζηκαλάγια.

Συνεπώς, για να είναι ειλικρινής η στάση του κ. Μητσοτάκη, εκτός από τον Μπογδάνο θα πρέπει να διαγράψει άμεσα και τον βουλευτή Τζηκαλάγια και να αποπέμψει την κα Αντωνίου από το Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη, που συμμετείχαν στις γιορτές μίσους μαζί με της Χ.Α. και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Και μετά ας πάρουν σειρά οι ακροδεξιοί πρωτοκλασάτοι υπουργοί του.

Διαφορετικά, αυτή η σημερινή του απόφαση θα είναι υποκριτική και θα επιβεβαιώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει και ανέχεται ακροδεξιούς στο κόμμα του και την κυβέρνησή του».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok