Από 1ης Φεβρουαρίου θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι όσοι ενήλικοι δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση μετά το 7μηνο

Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2022 15:26
Από 1ης Φεβρουαρίου θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι όσοι ενήλικοι δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση μετά το 7μηνο

Από την 1η Φεβρουαρίου οι εμβολιασμένοι άνω των 18 ετών θα πρέπει να έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση, τόνισε μεταξύ άλλων σήμερα ο υπ. Υγείας Θάνος Πλεύρης. 

Όπως γνωρίζετε, έχει ληφθεί μια απόφαση ότι όσοι άνω των 60 ετών δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση μετά το 7μηνο, θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι, είπε ο υπουργός και συνέχισε: «Ήδη είχαμε προαναγγείλει ότι αυτό θα επεκταθεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, για τους ενηλίκους μιλάμε πάντα όχι για τους ανηλίκους. Από 1η Φεβρουαρίου, όποιος δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση και έχει κλείσει το 7μηνο, θα λογίζεται ως ανεμβολίαστος, δηλαδή το πιστοποιητικό θα ισχύει μεν, γιατί είναι ευρωπαϊκό πιστοποιητικό που ισχύει 9 μήνες, αλλά δεν θα μπορεί να έχει τα προνόμια και τα πλεονεκτήματα ως προς την πρόσβαση στους κλειστούς χώρους και στις άλλες δραστηριότητες που είναι για τους αμιγώς για εμβολιασμένους».

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε με έμφαση ότι όσοι αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό με δύο δόσεις, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση στους 7 μήνες από τότε που είχαν κάνει τη δεύτερη δόση και προσδιόρισε ως καταληκτική ημερομηνία την 1η Φεβρουαρίου.

«Έχουμε δει με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τον κ. Θεμιστοκλέους, ότι υπάρχουν επαρκέστατα ραντεβού, προκειμένου το σύνολο των δικαιούχων που κλείνει το 7μηνο να μπορεί από αύριο να βρει ραντεβού για να κάνει την αναμνηστική δόση», κατέληξε.

Ο Θάνος Πλεύρης είπε επίσης πως το πρωί της Δευτέρας θα διατεθούν από τις σχολικές μονάδες, self tests σε όσους μαθητές δεν μπόρεσαν να τα προμηθευτούν από τα φαρμακεία.

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ

Εν τω μεταξύ, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφορικά με την ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Οριστικοποιήθηκε πως το πιστοποιητικό θα λήγει στους 7 μήνες και αφορά σε πολίτες -άνω των 18 ετών- που δεν έχουν εμβολιαστεί με την τρίτη δόση.

H KYA περιλαμβάνει:

- Διάρκεια πιστοποιητικού εμβολιασμού ενηλίκων στο επτάμηνο από 1η Φεβρουαρίου 2022.

- Εναλλακτική δυνατότητα διπλής χειρουργικής ή Ν95 όπου απαιτείται αυξημένη προστασία.

- Ισχύς πιστοποιητικού εμβολιασμού για εμβολιασμένους που νοσούν με βάση το εκάστοτε πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ (αντί 14 ημερών).

- Απαγόρευση επισκεπτηρίου σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων κλπ πλην ασθενών τελικού σταδίου.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok