Χιόνια στην Αττική από το απόγευμα και μετά νέα κακοκαιρία

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 13:44
Χιόνια στην Αττική από το απόγευμα και μετά νέα κακοκαιρία

Για χιόνια στην Αττική τις επόμενες ώρες προειδοποιεί με ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, καθώς η κακοκαιρία «Διομήδης» θα συνεχιστεί.

Ειδικότερα σε ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος σημειώνει πως «συνεχίζεται η κακοκαιρία που επηρεάζει αρκετές περιοχές της χώρας μας και τις επόμενες ώρες με τα κύρια χαρακτηριστικά πλέον να είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, τα χιόνια ακόμη και σε πεδινές – ημιπεδινές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά αλλά και ο ισχυρός παγετός στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας. Οι ισχυρές καταιγίδες πλέον φαίνεται να περιορίζονται προς το νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται σε ορεινά τμήματα του νομού Αττικής, αναμένεται από τις απογευματινές ώρες να ενταθούν και να γενικευτούν, ενώ είναι αρκετά πιθανό να δούμε χιονοπτώσεις ακόμη και πολύ χαμηλά προς τα βόρεια τμήματα.

Πάντως, και μετά το πέρασμα αυτής της κακοκαιρίας ο καιρός δεν θα βελτιωθεί για πολύ καθώς όπως φαίνεται ο χειμώνας ήρθε για να μείνει τουλάχιστον μέχρι το τέλους του μήνα. Αυτό θα συμβεί μιας και ο «Ωμέγα» εμποδιστής που αναπτύσσεται στη δυτική βορειοδυτική Ευρώπη θα στέλνει κατά περιόδους ψυχρά κύματα προς την περιοχή μας. Έτσι λοιπόν είναι πολύ πιθανό προς τα μέσα της άλλης εβδομάδας να επηρεαστούμε από ένα νέο ισχυρό κύμα ψύχους για το οποίο όμως δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή στοιχεία.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

Συνεχίζεται η κακοκαιρία που επηρεάζει αρκετές περιοχές της χώρας μας και τις επόμενες ώρες με τα κύρια χαρακτηριστικά πλέον να είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, τα χιόνια ακόμη και σε πεδινές - ημιπεδινές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά αλλά και ο ισχυρός παγετός στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας. Οι ισχυρές καταιγίδες πλέον φαίνεται να περιορίζονται προς το νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται σε ορεινά τμήματα του νομού Αττικής, αναμένεται από τις απογευματινές ώρες να ενταθούν και να γενικευτούν, ενώ είναι αρκετά πιθανό να δούμε χιονοπτώσεις ακόμη και πολύ χαμηλά προς τα βόρεια τμήματα. Δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν δούμε τις χιονοπτώσεις να πλαισιώνουν το λεκανοπέδιο τα ξημερώματα της αυριανής ημέρας. Πάντως οι χιονοστρώσεις όπου αυτές παρατηρηθούν δεν δείχνει να είναι αξιόλογες με εξαίρεση τους ορεινούς - ημιορεινούς όγκους. Στο πρώτο μας βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία και εξέλιξη των χιονοπτώσεων μέχρι και αύριο το πρωί.

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί και για τις επόμενες αρκετές ώρες στους πολύ θυελλώδεις βοριάδες που μέσα στο Αιγαίο ενδέχεται να φτάσουν ακόμη και τα 10 μποφόρ! Η εξέλιξη των ανέμων αποτυπώνεται στο δεύτερο βίντεο μας.

ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ ΟΛΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ

Το ισχυρό αυτό κύμα κακοκαιρίας θα το διαδεχτεί πολικό ψύχος όπως μπορούμε να δούμε στο τρίτο μας βίντεο με τον υδράργυρο να κατρακυλά ακόμη και κάτω από τους -10°C σε τμήματα της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Είναι μάλιστα αρκετά πιθανό ο υδράργυρος σε κάποιες περιοχές της βόρειας χώρας να παραμείνει κάτω από το μηδέν όλο το 24ωρο δημιουργώντας το φαινόμενο του ολικού παγετού.

ΝΕΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Όπως έχουμε ενημερώσει και σε πρόσφατη ανάρτησή μας, ο Χειμώνας ήρθε για να μείνει για το υπόλοιπο του μήνα τουλάχιστον μιας και ο "Ωμέγα" εμποδιστής που αναπτύσσεται στη δυτική βορειοδυτική Ευρώπη (τέταρτο βίντεο) θα στέλνει κατά περιόδους ψυχρά κύματα προς την περιοχή μας. Έτσι λοιπόν είναι πολύ πιθανό προς τα μέσα της άλλης εβδομάδας να επηρεαστούμε από ένα νέο ισχυρό κύμα ψύχους για το οποίο όμως δεν έχουμε ακόμη επαρκή στοιχεία ώστε να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok