Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 14:02
Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από το μεσημέρι της Τρίτης έως την Πέμπτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά - ημιορεινά και τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά:

Τρίτη

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά, από το απόγευμα στη Δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Δυτική Μακεδονία και στα ορεινά - ημιορεινά της Ηπείρου και βαθμιαία της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Θυελλώδεις νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη, όπου η έντασή τους θα φτάνει τοπικά τα 8 και πιθανώς τα 9 μποφόρ.

Τετάρτη

Οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν στις προαναφερθείσες περιοχές και θα επεκταθούν από τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά και πρόσκαιρα στην Ανατολική Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, στα ημιορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θράκης. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά το μεσημέρι, και στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και στην Εύβοια το βράδυ.

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο, όπου η μέγιστη έντασή τους θα φτάνει τοπικά τα 8 μποφόρ, ενώ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν νότιοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

Πέμπτη

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στην Κρήτη, στις Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στην Ανατολική Στερεά και στην Ανατολική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αρχικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σταδιακά μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και τις πρωινές ώρες και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη, όπου η έντασή τους θα φτάνει τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok